Tiistaina 2.3.2021 kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä antoi suosituksen korkeakoulujen ja toisen asteen etäopetuksesta poikkeusolojen ajan eli 8.–28.3.2021. Lisäksi työryhmä on antanut tarkan tilannekuvan alueen epidemiologisesta tilanteesta AVI:lle, joka tekee päätöksen alueen yläkoulujen mahdollisesta etäopetuksesta.

Nuorten harrastukset voivat jatkua pienryhmissä

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä ei arvioinut tällä hetkellä tarpeelliseksi suositella vuonna 2007 ja sitä vanhempien lasten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä. Toiminnassa on kuitenkin huomioitava enintään kuuden henkilön kokoontumisrajoitus ja muut terveysturvallisuusohjeet. Tilannetta seurataan tarkasti ja tarvittaessa tehdään uusi ratkaisu, jos epidemiatilanne huononee.

 

Päiväkoteihin ei nuhaisia lapsia

Pohjanmaan koronakoordinaatiotyöryhmä muistuttaa, että myös lapset sairastavat ja tartuttavat virusta myös oireettomina ja lieväoireisina. Koska alueella on todettu joukkoaltistumisia kouluissa ja päiväkodeissa, työryhmä painottaa, että päiväkoteihin ja kouluihin ei saa viedä oireisia lapsia.

 

Koronatestiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä

Vaasan sairaanhoitopiirissä tehdään koronavirustestejä keskimäärin 450 päivässä. Koronavirusnäyte otetaan aina, jos on syytä epäillä koronavirustartuntaa oireiden perusteella. Tyypillisiä oireita ovat äkillisesti alkaneet kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, lihaskivut sekä haju- ja/tai makuaistin menetys, joissakin tapauksissa myös vatsaoireet kuten ripuli.

Koronatestiin varataan aika joko Omaolo.fi:n kautta tai ottamalla yhteys omaan terveysasemaan. Jos oma terveysasema on suljettu, esimerkiksi viikonloppuna, soitetaan päivystysnumeroon 116117. Testiin kannattaa hakeutua myös viikonloppuna.

16.12.2021 redaktion_toimitus