Vierailut sairaalassa sallitaan ilman kahden viikon omaehtoista karanteenia, mikäli matkalainen on tulossa maasta, jossa on riittävän vähän todettuja COVD-19-tartuntoja. Tarpeetonta matkustamista ulkomaille on hyvä edelleen välttää.

Kahden viikon karanteenisuositusta ei tarvitse noudattaa, mikäli matkalainen on palaamassa tai tulossa maasta, jossa on todettu olevan riittävän vähän COVID-19-virukseen sairastuneita. Näin ollen myös sairaalassa saa vierailla ilman karanteenia, mikäli henkilö on saapumassa jostakin seuraavasta Euroopan maasta (päivitetty 27.7.2020) -> HUOM! Tarkista aina ajankohtainen maatieto ulkoministeriön www-sivuilta.

- Tilanne Vaasan sairaanhoitopiirissä on pysynyt hyvin rauhallisena: uusia COVID-19-tapauksia ei ole ilmaantunut puoleentoista kuukauteen. Ulkoministeriön tavoin myös Vaasan sairaanhoitopiiri suosittelee kuitenkin edelleen välttämään tarpeetonta matkustamista ulkomaille, toteaa Vaasan sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Juha Salonen.

Päätös 14 vuorokauden karanteenin poistumisesta tiettyjen maiden osalta perustuu Ulkoministeriön ja Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeeseen, joiden mukaan suurin osa jo annetuista ohjeista ja suosituksista on todettu vallitsevassa tautitilanteessa vanhentuneiksi tai niiden voimassaoloaika on päättynyt.

Lue lisää Ulkoministeriön ja Sosiaali- ja terveysministeriön verkkosivuilta:

Matkailun rajoituksien purkamisesta ja tarpeettoman matkustamisen välttämisestä (Ulkoministeriön tiedote 10.7.2020).

Voimassa olevat sekä vanhentuneet ohjeet ja suositukset (Sosiaali- ja terveysministeriön ohjesivu).

21.10.2020 redaktion_toimitus