Vaasan sairaanhoitopiirin alueella testattavien koronanäytteiden tulokset näkyvät testatun henkilön OmaKannassa nyt muutaman minuutin sisällä tuloksen valmistumisesta.

Koronavirusnäytteitä otetaan Vaasan sairaanhoitopiirin alueella arkisin noin 150-220 kappaletta vuorokaudessa ja viikonloppuisin muutamia kymmeniä. Testivastaus saadaan tällä hetkellä noin kahdessa vuorokaudessa. Tähän mennessä negatiivisesta vastauksesta on ilmoitettu tekstiviestillä ja positiivisesta soittamalla. Jatkossa toimitaan edelleen samalla tavalla, mutta tulos näkyy nyt myös OmaKannassa välittömästi.

- Näin potilasturvallisuuspäivän kunniaksi on hieno asia, että saamme tehostettua koronatestien vastausten ilmoitusjärjestelmää – tiedonkulku on yksi potilasturvallisuuden kulmakivistä, sanoo johtajaylilääkäri Peter Nieminen Vaasan keskussairaalasta.

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut 17.9. Maailman potilasturvallisuuspäiväksi. Suomessa potilas- ja asiakasturvallisuutta tehdään näkyväksi järjestämällä tapahtumia ja valaisemalla maamerkkejä oranssilla valaistuksella.

21.10.2020 redaktion_toimitus