Jokainen meistä voi tehdä osansa koronavirustartuntojen leviämisen hillitsemiseksi. Vaasan keskussairaalan osastoilla ei saa vierailla, jos on flunssan oireita. Vierailu on kokonaan kielletty tietyillä osastoilla ja rajoitettu joillakin osastoilla. Päivitämme vierailuohjeistuksia tilanteen mukaan ja tiedotamme päivittäin tilanteesta.

Sairaalahoidossa olevat ja sairaalassa työskentelevät tulee suojata koronavirustartunnalta kaikin mahdollisin keinoin. Siksi pyydämme, että missään flunssan oireissa ei asioida sairaalassa nyt ollenkaan. Osastolla olevalle omaiselle voi olla parempi soittaa, kuin tulla häntä tapaamaan sairaalalle.

Kuten normaaliolosuhteissa, myös nyt haluamme muistuttaa, että lievissä flunssan oireissa keskussairaalahoitoa ei tarvita. THL on tänään lauantaina julkaissut erillisen ohjeen koskien lievistä oireista kärsiviä.

Vaasan sairaanhoitopiirissä ei ole lauantaina 14.3. klo 13.00 mennessä todettu uusia koronavirustartuntoja.

Vaasan keskussairaala laatii toimintasuunnitelman suunniteltujen, ei-kiireellisten vastaanottoaikojen ja toimenpiteiden suhteen. Tiedotamme näistä tarkemmin lähipäivinä. Pyydämme, että asiakkaat eivät yritä hoitaa omaan hoitosuhteeseen liittyviä asioita sosiaalisen median kautta.

Kehotamme noudattamaan THL:n ohjeistuksia hyvästä hygieniasta ja myös käyttämään harkintaa kaikkien kokoontumisten suhteen.

7.5.2020 Redaktion_toimitus