Vaasan keskussairaalassa siirrytään välittömästi noudattamaan Suomen hallituksen 16.3. antamia linjauksia. Osastovierailut ja muu ulkopuolisten asioiminen sairaalan tiloissa on tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta kielletty. Alueella on todettu kaksi uutta tartuntaa. Yhteensä todettuja koronavirustartuntoja on neljä.

Suomen hallituksen linjausten mukaisesti Vaasan keskussairaalassa tehdään kaikki mahdollinen, jotta voidaan suojella riskiryhmiä ja terveydenhuollon henkilökuntaa koronavirustartunnalta. Vierailut osastoilla kielletään. Poikkeuksena voidaan sallia vierailut kriittisesti sairaan potilaan luona, joista on aina erikseen sovittava osaston kanssa. Myös synnytysyksikössä sallitaan lapsen toisen vanhemman tai tukihenkilön läsnäolo. Kaikissa tilanteissa on kuitenkin ehdottoman tärkeä muistaa, ettei vierailijalla saa olla mitään flunssan oireita.

Otamme tarvittaessa yhteyttä yli 70-vuotiaisiin käynnin peruutusten johdosta

Suomen hallituksen linjauksen mukaan yli 70-vuotiaiden tulisi rajoittaa kontaktejaan. Tätä kehotusta noudattaen perumme yli 70-vuotiaiden ei-kiireelliset poliklinikka-ajat ja toimenpiteet. Vaasan keskussairaala ottaa yhteyttä potilaisiin, joita tämä koskee. Kiireelliset arvioinnit ja tärkeät kontrollikäynnit toteutetaan myös riskiryhmien kohdalla. Käyntien kiireellisyysarvioinnit tekee lääkäri. Potilaiden ei tarvitse itse soittaa sairaalaan.

Todettujen tartuntojen määrä yhä pieni

Kaksi uutta Vaasan sairaanhoitopiirin koronatartuntaa on saatu matkalta Keski-Euroopasta. Tapaukset eivät liity toisiinsa. Molemmat ovat hyväkuntoisia ja eristyksessä kotona. Altistumisia on ollut vähän ja niitä selvitetään parasta aikaa. Yhteyksiä kouluihin ei ole. Vaasan sairaanhoitopiirissa on edelleen todettu pieni määrä koronavirustartuntoja. Siksi näytteenottokäytäntö jatkuu samaan tapaan. Päivittäin otetaan noin 20-30 näytettä, yhteensä näytteitä on tähän mennessä otettu noin 200. Todettujen tartuntojen tartuntaketjut pyritään selvittämään ja katkaisemaan. Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on tavoitteena hillitä epidemian etenemistä.

28.7.2020 redaktion_toimitus