Uuden ohjeistuksen mukaan 14 päivän sisällä Uudellamaalla oleskelleet saavat oireettomina asioida Vaasan keskussairaalassa. Sairaala suosittelee kuitenkin välttämään Uudellemaalle matkustamista, sillä riski koronavirustartunnan saamiseen on alueella huomattava.

Uudellamaalla oleskellut isä tai tukihenkilö saa osallistua synnytykseen, mikäli hän on täysin oireeton. Leikkaussalia koskeva ohjeistus on edelleen voimassa eikä isä tai tukihenkilö voi olla mukana keisarileikkauksessa. Jokaiselle perheelle, synnytystavasta huolimatta, pyritään tarjoamaan kuitenkin yhteinen hetki synnytyssalissa ennen äidin ja vastasyntyneen siirtymistä osastolle. Puolisolla tai tukihenkilöllä ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta vierailla synnytys- ja naistentautienosastolla (A4). 

Ulkomailta palaavia koskevat edelleen aiemmat ohjeet, joiden mukaan Suomeen paluun jälkeen on pysyteltävä kahden viikon ajan karanteenia vastaavissa oloissa ja vältettävä kaikkia lähikontakteja. 

Muistutamme myös edelleen, että flunssaisena ei pidä astua sairaalaan sisälle. Jos sinulla on aika vastaanotolle ja flunssan oireita, peruthan aikasi soittamalla hoitoyksikköön. Mikäli sinulla on tarve asioida päivystyksessä, soita aina ensin valtakunnalliseen päivystysnumeroon 116 117, josta saat henkilökohtaiset toimintaohjeet. Hätätapauksissa ota yhteys hätänumeroon 112.  

28.7.2020 redaktion_toimitus