Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu yksi uusi koronavirustartunta. Tartunnan saanut henkilö suorittaa opintoihinsa kuuluvaa harjoittelua Vaasan keskussairaalassa.

Henkilö on kotoisin toisen sairaanhoitopiirin alueelta, josta ilmoitettiin keskiviikkona 16.9. Vaasan keskussairaalaan henkilön mahdollisesta koronavirusaltistumisesta.

- Ilmoituksen jälkeen henkilö testattiin pikatestillä, joka osoittautui positiiviseksi. Testatessa henkilö itse oli täysin oireeton, kertoo Vaasan keskussairaalan infektioylilääkäri Juha Salonen.

Koronavirustartunnalle altistuneiden määrää selvitetään parhaillaan Vaasan keskussairaalassa. Tähän mennessä altistuneita on 12 henkilöä, jotka on asetettu karanteeniin. Potilaiden läheisyydessä harjoitteluaan tekevä henkilö on käyttänyt ohjeiden mukaisesti kirurgista suu-nenäsuojusta. Tämän hetkisen tiedon mukaan potilaita ei ole altistunut. Selvitystyö altistuneiden jäljittämiseksi jatkuu edelleen.

Kyse on samasta tartuntatapauksesta, josta Vaasan kaupunki tiedotti keskiviikkoiltana.

17.9.2020 Redaktion_Toimitus