Ilmoituksen saanutta pyydetään tarkkailemaan mahdollisia oireita ja hakeutumaan välittömästi koronatestiin vähäistenkin oireiden ilmaantuessa. Sovelluksen ilmoitus mahdollisesta altistumisesta ei tarkoita sitä, että henkilö joutuisi suoraan karanteeniin.

Vaasan keskussairaala haluaa kehottaa kaikkia lataamaan Koronavilkku-sovelluksen omaan puhelimeensa viimeistään nyt, jos ei sitä vielä ole tehnyt.

­– Altistuneiden tavoittaminen ja hoitoon ohjaaminen tehostuu, kun sovellus on käytössä. Näin myös tartuntaketjut voidaan katkaista tehokkaammin, kertoo akuuttihoidon palvelualueen ylihoitaja Saija Seppelin Vaasan keskussairaalasta.

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla kansalainen saa tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on suojattu.

Toimi näin, jos saat ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta

1. Jos saat ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, saat toimintaohjeet jatkoa varten sovelluksesta. Huom! Sovelluksen ilmoitus mahdollisesta altistumisesta ei tarkoita sitä, että joutuisit suoraan karanteeniin.
  2. Tarkkaile mahdollisia oireita. Jos huomaat, että sinulla on vähäisiäkin oireita, ota yhteyttä välittömästi kunnan terveydenhuoltoon ja hakeudu koronatestiin.
  3. Suosittelemme vahvasti, että vältät sosiaalisia kontakteja seuraavan viikon, esim. suuria väkijoukkoja saatuasi Koronavilkusta tiedon mahdollisesta altistumisesta. Näin estetään parhaiten mahdolliset lisätartunnat.

Sovelluksen avulla on myös mahdollista tehdä oirearvio Omaolo-palvelussa milloin vain, vaikkei ilmoitusta mahdollisesta altistumisesta olisikaan saanut.

Lue lisää, lataa sovellus ja katso usein kysytyimmät kysymykset Koronavilkusta: https://koronavilkku.fi/ukk/

21.10.2020 redaktion_toimitus