Suomen Gynekologiyhdistyksen kannanottoon ja kaikkien Suomen synnytyssairaaloiden yhteiseen päätökseen nojaten myös Vaasan keskussairaalassa siirrytään noudattamaan uusia ohjeita.

Ohjeistamme nyt seuraavanlaisesti kaikkia synnyttämään tulevia:

• Synnytyssalissa synnyttäjällä voi olla mukana oireeton puoliso tai tukihenkilö, joka ei ole oleskellut ulkomailla edeltävän kahden viikon aikana ja joka ei ole altistunut varmennetulle Covid 19 -infektiolle.

• Puoliso tai tukihenkilö ei nykytilanteessa pääse leikkaussaliin, sillä siellä ei voida taata turvavälejä. Sekä perheen että henkilökunnan terveyden turvaamiseksi pyrimme vähentämään leikkaussalissa olevien henkilöiden määrää.

• Puolisolla tai tukihenkilöllä ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta vierailla synnytys- ja naistentautienosastolla (A4). Emme voi tällä hetkellä tarjota perhehuoneita. Näin pyrimme varmistamaan kaikkien potilasryhmien terveyden.

• Tämänhetkisten rajoituksien vuoksi pyrimme tarjoamaan jokaiselle perheelle, synnytystavasta huolimatta, yhteisen hetken synnytyssalissa ennen äidin ja vastasyntyneen siirtymistä osastolle.

• Kaikkia synnyttäjiä pyydetään soittamaan synnytyssaliin ennen tuloaan synnytyssairaalaan numeroon 06 213 2032.

Korostamme, että tilanne on väliaikainen ja rajoitukset puretaan heti, kun on turvallista.

7.5.2020 Redaktion_toimitus