Vaasan keskussairaalassa on tehty uuden valtakunnallisen linjauksen mukainen päätös sallia vierailut tietyin rajoituksin synnyttäneiden vuodeosastolla 1.6.2020 alkaen.

Iloisia uutisia Vaasan sairaanhoitopiirin alueella asuville synnyttäjille: oireeton puoliso tai tukihenkilö, joka ei ole ollut ulkomailla tai altistunut koronavirukselle edeltävän 14 vrk:n aikana, voi osallistua synnytyksen jälkeiseen hoitoon 1.6.2020 lähtien Vaasan keskussairaalan synnytysosastolla.

– Perhehuoneiden käyttö on mahdollista ja niiden puuttuessa puoliso tai tukihenkilö voi vierailla osastolla sovitusti. Rajoitukset aloitetaan tarpeen mukaan uudelleen, mikäli meidän alueella koronavirustartuntojen määrä lisääntyy, synnytysyksikön osastonhoitaja Kaisa Muikku kertoo.

Puoliso tai tukihenkilö ei kuitenkaan voi tulla mukaan leikkaussaliin.

Muistutamme, että tilanne on väliaikainen ja rajoitukset puretaan heti, kun se on turvallista.

Synnytysosasto päivittää tietojaan lisäksi Instagram-tililleen @vcs_vks_forlossning_synnytys.

Lisää tietoa muista rajoituksista edellisessä tiedotteessamme "Potilaiden ja henkilökunnan suojaamiseksi vierailuja rajoitetaan edelleen" (julkaistu 28.5.2020).

24.7.2020 redaktion_toimitus