Synnyttäjän tukihenkilö tai puoliso saa jälleen tulla mukaan synnyttäjän mukaan sairaalakäynneille 16.6. alkaen. Puolison tai tukihenkilön pitää olla oireeton eikä hän ole saanut käydä ulkomailla 14 vuorokauteen.

Vaasan keskussairaala ohjeistaa, että synnyttäjän puoliso tai tukihenkilö saa jälleen tulla mukaan kaikille synnyttäjän sairaalakäynneille: äitiyspoliklinikkakäynnille, synnytyssaliin ja keisarinleikkaukseen. Toisin sanoen puoliso tai tukihenkilö voi olla mukana ultraäänitutkimuksessa, synnytyssalissa synnytyksen käynnistyksessä ja kontrollikäynneillä sekä keisarinleikkauksessa. Mukana saa kuitenkin olla vain yksi tukihenkilö.

– Kyseessä on synnyttäjillemme erittäin toivottu muutos toimintaan, sillä olemme saaneet paljon tiedusteluja synnytysyksikköön siitä, milloin rajoituksia puretaan. Mukaan saa tulla kuitenkin vain yksi henkilö synnyttäjän lisäksi, synnytysyksikön osastonhoitaja Kaisa Muikku ohjeistaa.

Lisäksi oireeton puoliso tai tukihenkilö on voinut osallistua synnytyksen jälkeiseen hoitoon 1.6.2020 lähtien myös synnytysosastolla.

Mukaan tulevan puolison tai tukihenkilön tulee olla oireeton eikä hän saa olla käynyt ulkomailla 14 vuorokauteen.

21.10.2020 redaktion_toimitus