Perjantaiaamuun mennessä Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu 13 uutta koronavirustartuntaa. Näistä kymmenen on vaasalaista opiskelijaa ja kaksi Vaasan keskussairaalan työntekijää. Lisäksi yhdessä tapauksessa tartunta on saatu todennäköisesti Helsingistä.

Torstai-iltana 1.10. todettiin kymmenellä Vaasassa opiskelevalla henkilöllä koronavirustartunta.  Opiskelijoilta otettiin koronavirustesti tiistaina 29.9. Useilla tartunnan saaneista opiskelijoista on yhteys viime viikolla Vaasassa järjestettyyn opiskelijatapahtumaan. Altistumisia selvitellään parhaillaan. Kaksi Vaasan keskussairaalan kaksi työntekijää todettiin niin ikään koronaviruspositiivisiksi torstai-iltana. Heistä toinen on saattanut altistaa työtovereitaan tartunnalle. Henkilön lähikontaktit tullaan asettamaan karanteeniin. Toisessa tapauksessa altistumisia ei ole tapahtunut. Perjantaiaamuun mennessä todettiin lisäksi yksi koronavirustartunnan saanut henkilö, joka on osallistunut viime viikonloppuna hääjuhlaan Helsingissä. On mahdollista, että henkilö on saanut virustartunnan juhlasta. Altistumisia tartunnalle selvitellään parhaillaan.

Yksikään todetuista tartuntatapauksista ei ole sairaalahoidossa.

Opiskelija, koronavirustestaus tehdään sairaalan takana, päivystyksen pysäköintipaikalla

Viime päivinä on ilmennyt, että erityisesti opiskelijat ovat epätietoisia koronavirustestauksen paikasta Vaasan keskussairaalan alueella. Sairaala haluaakin muistuttaa oikeasta kulkureitistä testausalueelle. Vaasan keskussairaalassa koronavirustestit otetaan sairaalan päivystyksen edustalla olevalla pysäköintialueella. Kulku alueelle tapahtuu katuja pitkin ja paikalle voi saapua niin kävellen, polkupyörällä kuin autolla. Käänny Hietalahdenkadulta Sanmarkinkadulle, joka sijaitsee uimahallin ja sairaala-alueen välissä. Sanmarkinkadulla seuraa päivystyksen kylttejä ja käänny oikealle. Koronavirustestauksen paikka näkyy päivystyksen pysäköintialueella.

Vaasan keskussairaala tulee tiedottamaan kolmella kielellä Vaasan oppilaitoksia oikeasta kulkureitistä testausalueelle.

21.10.2020 redaktion_toimitus