Koronaviruspositiivisiksi todetuista tapauksista neljä liittyy jo ennalta tiedettyihin tartuntatapauksiin ja kaksi tartunnoista on saatu ulkomailta. Altistuneiden määrä jäänee kaikissa tapauksissa vähäiseksi.

Lauantaina todettiin yksi uusi koronavirustartunta ja maanantaiaamuun mennessä viisi uutta tartuntaa Pohjanmaalla. Kaksi tapauksista on lähikontakteja henkilöille, jotka saivat alun perin koronavirustartunnan Helsingin opiskelijatapahtumasta. Nyt koronaviruspositiivisiksi todetut henkilöt ovat olleet karanteenissa altistumisestaan lähtien.

Myös toiset kaksi koronaviruspositiiviksi todettua tapausta liittyvät jo aikaisemmin tiedettyihin tartuntoihin ja ovat niin ikään olleet karanteenissa altistumisestaan lähtien.

Ulkomaan matkalta koronavirustartunnan ovat saaneet kaksi henkilöä, jotka todettiin koronaviruspositiivisiksi viikonlopun aikana. Heistä toinen on käyttänyt suu-nenäsuojusta matkustaessaan Helsingistä Pohjanmaalle julkisella kulkuneuvolla. Toinen henkilö on matkustanut yksityisautolla Pohjanmaalle.

Kaikki kuusi Vaasan sairaanhoitopiirin alueella asuvaa henkilöä ovat lieväoireisia ja ovat eristettyinä kodeissaan.

Helsingin opiskelijatapahtumasta liikkeelle lähteneeseen tartuntaketjuun on tähän mennessä liittynyt nyt 11 koronaviruspositiiviseksi todettua tapausta Pohjanmaalla. Näistä neljä henkilöä osallistuivat tapahtumaan ja seitsemän henkilöä on ketjuun liittyviä lähikontakteja.

Kaiken kaikkiaan maanantaiaamuun mennessä Pohjanmaalla on 106 todettua koronavirustartuntaa keväästä lähtien.

Maanantain 28.9. ilmaantuvuusluku Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on 11.1. Luku ilmoittaa koronaviruspositiivisten tapausten määrän 100 000 asukasta kohden kahden viimeisen viikon aikana.

16.12.2021 redaktion_toimitus