Koronavirustilanne oli joulun jälkeen Pohjanmaalla suhteellisen rauhallinen. Kuitenkin meneillään olevalla viikolla uusien tartuntatapausten määrä on jälleen lähtenyt nousuun.

Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina 5.1., jolloin uusia tartuntatapauksia todettiin olevan 14. Koko alueella ilmaantuvuusluku on kahden viimeisen viikon ajalta 38.

Uusia tartuntatapauksia on todettu ympäri maakuntaa. Tartuntaketjuista osa on uusia ja osa jo entuudestaan tunnettuja. Tartuntoja on tullut myös ulkomailta.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueen kunnista Maalahti ja Mustasaari ovat epidemian leviämisvaiheessa. Alueen 11 muuta kuntaa ovat kiihtymisvaiheessa.

Seuraavan kerran ryhmä kokoontuu tiistaina 12.1. Tuolloin ryhmä käsittelee aluetta koskevien suositusten jatkoa. Tällä hetkellä Pohjanmaalla voimassa olevat vahvat suositukset jatkuvat 17.1.2021 saakka.

Ilmaantuvuus kunnissa

ILMAANTUVUUS edeltävät 14 vrk VSHP (koko alueena) KUNTIEN TILANNE, 5.1.2021
0-9   Kaskinen, Laihia, Närpiö, Pedersöre, Uusikaarlepyy
10-49

VSHP: 38 (kiihtymisvaihe, 5.1.2021)

Korsnäs, Kristiinankaupunki, Luoto, Pietarsaari, Vaasa, Vöyri
50-99   Mustasaari
100-199   Maalahti
yli 200   -

Pohjanmaan koronatilanteen tunnusluvut kootusti

Epidemian vaihe:

  • Seuraavat kunnat kiihtymisvaiheessa: Kaskinen, Korsnäs, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Närpiö, Pedersöre, Pietarsaari, Uusikaarlepyy, Vaasa, Vöyri
  • Seuraavat kunnat leviämisvaiheessa: Maalahti, Mustasaari

Koronavirustartuntojen määrä yhteensä: 1329 (tiistaina 5.1.)

Alueellinen ilmaantuvuus (14 vrk): 38 (tiistai 5.1.)

Positiivisten näytteiden osuus (viimeisin viikko, keskiarvo): 3,73 %

Kokouksen osallistujat:

Marina Kinnunen, VSHP, puh.joht.; Peter Nieminen, VSHP; Juha Salonen, VSHP; Tomas Häyry, Vaasa; Heikki Kaukoranta, Vaasa; Gun Kapténs, Luoto; Timo Saari, ELY; Eeva Mäkinen, AVI; Tia Väisänen, THL; Jarkko Pirttiperä, K5; Hanna Hattar, VSHP, tiedotusvastaava; Päivi Berg, VSHP, sihteeri

Pohjanmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän tehtävä ja kokoonpano

Ryhmän tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa alueellaan toimenpiteitä koronaviruksen aiheuttaman infektion (COVID-19) leviämisen ehkäisemiseksi. Suositus- ja rajoitustoimenpiteiden käyttö edellyttää kokonaisvaltaista arviota, jossa päätöksiä tehdään ja punnitaan epidemiologisten, sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten suhteen sekä suhteessa perusoikeuksiin.

16.12.2021 redaktion_toimitus