Vierailuja koskevat rajoitukset Vaasan keskussairaalassa ovat voimassa vielä 1.6. jälkeenkin. Vaikka koronatartuntoja on Vaasan sairaanhoitopiirin alueella tällä hetkellä vähän, on tärkeää suojata sairaalassa olevia potilaita ja sairaalan henkilökuntaa mahdolliselta taudin uudelta leviämiseltä.

Suomen hallituksen 16.3. antamien ohjeiden mukaisesti Vaasan keskussairaalassakin on ollut käytössä ulkopuolisten asiointia koskevat rajoitukset. Koronatartuntojen määrä on Vaasan sairaanhoitopiirin alueella tällä hetkellä hyvin pieni, mutta erityisesti sairaalan sisällä olevia henkilöitä on syytä edelleen suojata mahdollisilta tartunnoilta.

-  Riski koronan leviämisestä alueellamme uudelleen on yhä olemassa, joten maaliskuussa annettuja rajoituksia on tietyiltä osin syytä jatkaa, Vaasan keskussairaalan johtajaylilääkäri Peter Nieminen toteaa.

Varovaisuus mielessä kesälläkin

Vain kriittisesti sairaiden potilaiden luona sallitaan vierailut ja vain potilaan kannalta välttämätön saattaja voi tulla mukaan sairaalakäynnille.

- Edelleen muistutamme, että flunssan oireiden kanssa sairaalaan ei saa tulla. Mikäli epäilee saaneensa koronavirustartunnan, on aina ensin otettava yhteyttä puhelimitse joko omaan terveysasemaan tai sen ollessa suljettuna päivystysapuun 116117. Varovaisuus mielessä voi nauttia kesästä turvallisesti, Nieminen ohjeistaa.

Rajoituksilla ja varovaisuudella pyritään suojaamaan sekä sairaalan potilaita, että terveydenhuoltoalan henkilökuntaa, jotta resurssit riittäisivät yhtä hyvin kuin tähänkin asti.

Seuraavat rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi:

• vierailut sairaalan osastoilla kielletty
  • poikkeuksena vierailut kriittisessä tilassa olevan potilaan luona, mutta vierailusta sovittava osaston henkilökunnan kanssa
  • synnytyksessä saa olla mukana lapsen toinen vanhempi tai synnyttäjän tukihenkilö
  • potilaan käynnin kannalta välttämätön saattaja saa tulla sisälle sairaalaan
24.7.2020 redaktion_toimitus