Kokoonnu vain pienellä ryhmällä, pidä turvavälit, käytä kasvomaskia ja huolehdi käsihygieniasta.

Koronavirustartuntojen nouseva määrä herättää huolta Pohjanmaalla. Viikonlopun ja alkuviikon aikana suuri osa alueen tartunnoista on tapahtunut Mustasaaressa ja Vaasassa, joissa tartuntaketjut juontavat juurensa jo viime viikolla todettuun ketjuun.  Yksittäisiä tapauksia on todettu myös muissa alueen kunnissa.

Virustartunnalle on altistunut runsaasti väestöä, mikä on vaikeuttanut henkilöstön riittävyyttä monilla työpaikoilla mukaan lukien sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä.

Alueen koronaviruspotilaista muutama on parhaillaan sairaalahoidossa.

Vietä turvallinen joulu

Tiistaina 22.12. kokoontunut Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä tiivisti joulun ajan sanomansa seuraavien perustavien, tärkeiden suositusten painottamiseen:

• Vietä joulua pienessä ryhmässä
  • Muista käyttää kasvomaskia
  • Huolehdi käsihygieniasta ja riittävistä turvaväleistä
  • Vältä tarpeetonta matkustamista
  • Minimoi sosiaaliset kontaktit

Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 29.12. ja tarvittaessa jo aikaisemmin.

Ilmaantuvuus kunnissa

ILMAANTUVUUS edeltävät 14 vrk

VSHP ilmaantuvuus

KUNNAT tilanteessa 22.12.2020

Kaskinen, Laihia, Luoto,Pedersöre, Vöyri

Kristiinankaupunki, Närpiö, Pietarsaari

50 -99

VSHP 65

Maalahti, Uusikaarlepyy, Vaasa

yli 200

Mustasaari, Korsnäs

Pohjanmaan koronatilanteen tunnusluvut kootusti

Epidemian vaihe:

• Seuraavat kunnat kiihtymisvaiheessa: Kaskinen, Kristiinankaupunki, Laihia, Luoto, Närpiö, Pedersöre, Pietarsaari, Vöyri
  • Seuraavat kunnat leviämisvaiheessa: Korsnäs, Maalahti, Mustasaari, Uusikaarlepyy, Vaasa

Koronavirustartuntojen määrä yhteensä: 1260 (tiistaina 22.12.)

Alueellinen ilmaantuvuus (14 vrk): 65 (tiistai 22.12.)

Positiivisten näytteiden osuus (viimeisin viikko, keskiarvo): 3,56 %

Kokouksen osallistujat:

Marina Kinnunen, VSHP, puh.joht.
Peter Nieminen, VSHP
Silvia Grönroos-Pada, VSHP
Tomas Häyry, Vaasa
Heikki Kaukoranta, Vaasa
Gun Kapténs, Luoto
Miia Kaartinen, AVI
Hanna Auronen, ELY
Ulla Harjunmaa, THL
Tia Väisänen, THL
Jarkko Pirttiperä, K5
Sofia Svartsjö, Mustasaari – Vöyri PTH
Hanna Hattar, VSHP, tiedotusvastaava
Päivi Berg, VSHP, sihteeri

Pohjanmaan alueellisen koronakoordinaatioryhmän tehtävä ja kokoonpano

Ryhmän tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa alueellaan toimenpiteitä koronaviruksen aiheuttaman infektion (COVID-19) leviämisen ehkäisemiseksi. Suositus- ja rajoitustoimenpiteiden käyttö edellyttää kokonaisvaltaista arviota, jossa päätöksiä tehdään ja punnitaan epidemiologisten, sosiaalisten ja taloudellisten vaikutusten suhteen sekä suhteessa perusoikeuksiin.

24.8.2021 redaktion_toimitus