Vaasassa asuvalla henkilöllä on todettu koronavirustartunta tiistaina 4.8. Ennen tartunnan toteamista henkilö on matkustanut perheenjäsenensä kanssa Virossa, jossa molemmat ovat todennäköisesti altistuneet tartunnalle. Vaasan sairaanhoitopiirin ulkopuolella asuvalla perheenjäsenellä todettiin positiivinen koronavirustartunta jo muutamaa päivää ennen Vaasassa nyt todettua tapausta.

Vaasalaishenkilö on ollut omaehtoisessa karanteenissa Suomeen paluustaan lähtien. Vaasaan hän matkusti muulla kuin julkisella kulkuneuvolla. Karanteenin aikana henkilö oli alkanut oirehtia ja kävi koronavirustestissä perjantaina 31.7.

Ollessaan omaehtoisessa karanteenissa oli henkilö kuitenkin käynyt ruokakaupassa ja kuntosalilla Vaasassa. Vaasalaisella kuntosalilla on lista henkilöistä, jotka ovat olleet salilla yhtä aikaa tartunnan saaneen kanssa. Kuntosali on yhteydessä kyseessä oleviin henkilöihin.

Nyt todetun tartuntatapauksen seurauksena kaksi toisen sairaanhoitopiirin alueella asuvaa henkilöä on asetettu karanteeniin mahdollisesti tartunnalle altistuneina.

Tartunnan saanut vaasalaishenkilö voi hyvin ja on eristyksissä kotona.

16.12.2021 redaktion_toimitus