• Älä vieraile sairaalassa, jos sinulla edes lievimpiäkään tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia tai ripulia. Sinun tulee olla ollut oireeton viimeisten kahden viikon ajan. Vierailu on lisäksi kielletty, mikäli olet saapunut/palannut ulkomailta Suomeen viimeisten 14 vuorokauden aikana.
  • Vierailijoiden määrä on yhteensä korkeintaan kolme (3) läheistä kahta potilaspaikkaa kohden.
  • Desinfioi kätesi saapuessasi sairaalaan, osastolle ja pois lähtiessä.
  • Ilmoittaudu saapuessasi yksikön kansliaan, ja sovi vierailusta henkilökunnan kanssa. Noudattakaa vierailuaikoja.
  • Noudata henkilökunnan ohjeita käsihuuhteen ja suojainten käytöstä.
  • Jos potilas on yli 70-vuotias tai immuunipuutteinen, saat vierailun ajaksi visiirin tai nenä-suusuojuksen. Henkilökunta neuvoo niiden käytössä.
  • Muista pitää kahden metrin turvaväli potilaisiin ja henkilökuntaan.
22.6.2020 Redaktion_Toimitus