Sivulta löydät päivitetyt ohjeet keskussairaalan vierailijoille koskien muun muassa kasvomaskisuosituksia, vierailukieltoja ja vierailijoiden määrää. Tutustuthan ohjeisiin ennen sairaalalle tuloa!

Käytäthän kasvomaskia asioidessasi sairaalassa

• Kaikkien sairaalassa asioivien on suositeltavaa käyttää kasvomaskia (suu-nenäsuojusta). Toivomme ensisijaisesti, että sinulla on mukanasi oma kasvomaski. Voit ostaa kertakäyttöisiä kasvomaskeja keskussairaalan kahvilasta, joka sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä (katso sairaala-alueen kartta Hietalahdessa). Huutoniemellä saat kasvomaskin tarvittaessa hoitoyksiköstä.

• Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa myös Vaasan keskussairaalan potilaille, hoitoyksiköiden asiakkaille ja heidän saattajilleen.

• Keskussairaalalla järjestettävissä koulutuksissa ja tapahtumissa on suositeltavaa käyttää  maskia, myös 1–2 metrin turvavälejä on noudatettava.

Vieraile sairaalassa vain terveenä

• Saat vierailla sairaalalla vain terveenä ja oireettomana. Älä vieraile, jos sinulla on edes lievimpiä tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia tai ripulia.
  • Jos olet matkustanut ulkomailla korkeamman riskin maassa ja maahantulosta on alle 14 vuorokautta, saat vierailla sairaalassa vain:
    • jos olet saanut kaksi annosta koronarokotetta ja toisen rokoteannoksen saamisesta on vähintään 14 vuorokautta TAI
    • olet sairastanut covid-infektion kuuden viimeisen kuukauden kuluessa TAI
    • olet saanut yhden koronarokoteannoksen sairastetun covid-infektion jälkeen ja rokotuksesta on kulunut vähintään 7 vuorokautta.

Noudata vierailuaikoja, muista myös turvavälit ja käsien desinfiointi

• Vierailijoiden määrä on 1–2 vierailijaa potilasta kohden niin, että turvavälejä pystytään noudattamaan potilashuoneissa.

• Desinfioi kätesi saapuessasi sairaalaan, osastolle ja pois lähtiessä.

• Ilmoittaudu saapuessasi yksikön kansliaan, ja sovi vierailusta henkilökunnan kanssa.

• Noudattakaa vierailuaikoja.

• Noudata henkilökunnan ohjeita käsihuuhteen ja suojainten käytöstä.

• Muista pitää 1–2 metrin turvaväli potilaisiin ja henkilökuntaan.
24.8.2021 redaktion_toimitus