• Kaikkien sairaalassa vierailevien on käytettävä kasvomaskia. Toivomme ensisijaisesti, että sinulla on mukanasi oma kasvomaski. Jos sinulla ei ole omaa kasvomaskia, saat kertakäyttöisen kasvomaskin hoitoyksiköstä, jossa aiot vierailla. Vaasan keskussairaalan potilailta ja asiakkailta ei edellytetä suu-nenäsuojaimen käyttöä, mutta se on suositeltavaa.
  • Älä vieraile sairaalassa, jos sinulla on edes lievimpiä tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia tai ripulia. Sinun tulee olla ollut oireeton viimeisten kahden viikon ajan. Ole tarvittaessa yhteydessä hoitoyksikköön, jota käyntisi koskee.
  • Vierailu on lisäksi kielletty, mikäli olet saapunut tai palannut ulkomailta Suomeen viimeisten 14 vuorokauden aikana maasta, jota koskee vapaaehtoisen karanteenin suositus maahantulon jälkeen. Tarkista ajantasainen lista maista THL:n sivuilta.
    • Mikäli olet viimeisen 14 vuorokauden aikana saapunut Suomeen jostakin vihreästä Euroopan maasta, pyydä henkilökunnalta vierailun ajaksi kirurginen suu-nenäsuojain. Vihreällä merkityt maat näet THL:n sivulta. Vihreiden, Euroopan ulkopuolisten maiden kohdalla ota yhteyttä hoitoyksikköön, joka konsultoi asiasta Vaasan keskussairaalan infektiolääkäriä.

• Vierailijoiden määrä on 1-2 vierailijaa potilasta kohden niin, että turvavälejä pystytään noudattamaan potilashuoneissa.
  • Desinfioi kätesi saapuessasi sairaalaan, osastolle ja pois lähtiessä.
  • Ilmoittaudu saapuessasi yksikön kansliaan, ja sovi vierailusta henkilökunnan kanssa.
  • Noudattakaa vierailuaikoja.
  • Noudata henkilökunnan ohjeita käsihuuhteen ja suojainten käytöstä.
  • Jos potilas on yli 70-vuotias tai immuunipuutteinen, saat vierailun ajaksi visiirin tai nenä-suusuojuksen. Henkilökunta neuvoo niiden käytössä.
  • Muista pitää kahden metrin turvaväli potilaisiin ja henkilökuntaan.
25.9.2020 Redaktion_Toimitus