Sivulta löydät päivitetyt ohjeet keskussairaalan vierailijoille koskien muun muassa kasvomaskisuosituksia, vierailukieltoja ja vierailijoiden määrää. Tutustuthan ohjeisiin ennen sairaalalle tuloa!

HUOM! Heikentyneessä pandemiatilanteessa suositellemme, että sairaalassa vierailijat harkitsevat huolellisesti käynnin tarpeellisuutta. On myös ensiarvoisen tärkeää, että vallitsevia suojatoimia noudatetaan vierailuilla.

Käytäthän kasvomaskia asioidessasi sairaalassa

• Kaikkien sairaalassa asioivien on suositeltavaa käyttää kasvomaskia (suu-nenäsuojusta). Toivomme ensisijaisesti, että sinulla on mukanasi oma kasvomaski. Voit ostaa kertakäyttöisiä kasvomaskeja keskussairaalan kahvilasta, joka sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä (katso sairaala-alueen kartta Hietalahdessa). Huutoniemellä saat kasvomaskin tarvittaessa hoitoyksiköstä.

• Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa myös Vaasan keskussairaalan potilaille, hoitoyksiköiden asiakkaille ja heidän saattajilleen.

• Keskussairaalalla järjestettävissä koulutuksissa ja tapahtumissa on suositeltavaa käyttää  maskia, myös 1–2 metrin turvavälejä on noudatettava.

Vieraile sairaalassa vain terveenä

• Saat vierailla sairaalalla vain terveenä ja oireettomana. Älä vieraile, jos sinulla on edes lievimpiä tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia tai ripulia.
  • Jos olet matkustanut ulkomailla korkeamman riskin maassa ja maahantulosta on alle 14 vuorokautta, saat vierailla sairaalassa vain:
    • jos olet saanut kaksi annosta koronarokotetta ja toisen rokoteannoksen saamisesta on vähintään 14 vuorokautta TAI
    • olet sairastanut covid-infektion kuuden viimeisen kuukauden kuluessa TAI
    • olet saanut yhden koronarokoteannoksen sairastetun covid-infektion jälkeen ja rokotuksesta on kulunut vähintään 7 vuorokautta.

Noudata vierailuaikoja, muista myös turvavälit ja käsien desinfiointi

• Vierailijoiden määrä on 1–2 vierailijaa potilasta kohden niin, että turvavälejä pystytään noudattamaan potilashuoneissa.

• Desinfioi kätesi saapuessasi sairaalaan, osastolle ja pois lähtiessä.

• Ilmoittaudu saapuessasi yksikön kansliaan, ja sovi vierailusta henkilökunnan kanssa.

• Noudattakaa vierailuaikoja.

• Noudata henkilökunnan ohjeita käsihuuhteen ja suojainten käytöstä.

• Muista pitää 1–2 metrin turvaväli potilaisiin ja henkilökuntaan.
22.12.2021 redaktion_toimitus