Sivulta löydät päivitetyt ohjeet keskussairaalan vierailijoille koskien muun muassa kasvomaskisuosituksia, vierailukieltoja ja vierailijoiden määrää. Tutustuthan ohjeisiin ennen sairaalalle tuloa!

Käytäthän kasvomaskia asioidessasi sairaalassa

• Kaikkien sairaalassa asioivien on suositeltavaa käyttää kasvomaskia (suu-nenäsuojusta). Toivomme ensisijaisesti, että sinulla on mukanasi oma kasvomaski. Voit ostaa kertakäyttöisiä kasvomaskeja keskussairaalan kahvilasta, joka sijaitsee pääsisäänkäynnin läheisyydessä (katso sairaala-alueen kartta Hietalahdessa). Huutoniemellä saat kasvomaskin tarvittaessa hoitoyksiköstä.

• Kasvomaskin käyttö on suositeltavaa myös Vaasan keskussairaalan potilaille, hoitoyksiköiden asiakkaille ja heidän saattajilleen.

• Keskussairaalalla järjestettävissä koulutuksissa ja tapahtumissa on suositeltavaa käyttää  maskia, myös 1–2 metrin turvavälejä on noudatettava.

Älä vieraile sairaalalla, jos sinulla on flunssan oireita, katso ohjeistus koskien ulkomailta saapuneita

• Älä vieraile sairaalassa, jos sinulla on edes lievimpiä tartuntataudin oireita: yskää, nuhaa, kurkku- tai lihaskipua, kuumetta, haju- tai makuaistin muutoksia tai ripulia. Sinun tulee olla ollut oireeton viimeisten kahden viikon ajan. Ole tarvittaessa yhteydessä hoitoyksikköön, jota käyntisi koskee.

• Vierailu on lisäksi kielletty, mikäli olet saapunut tai palannut ulkomailta Suomeen viimeisten 10 vuorokauden aikana maasta, jota koskee vapaaehtoisen karanteenin suositus maahantulon jälkeen. Tarkista ajantasainen lista maista THL:n sivuilta.

• Euroopan ulkopuolisten, "vihreiden maiden" kohdalla ota yhteyttä hoitoyksikköön, joka konsultoi asiasta Vaasan keskussairaalan infektiolääkäriä.

Noudata vierailuaikoja, muista myös turvavälit ja käsien desinfiointi

• Vierailijoiden määrä on 1–2 vierailijaa potilasta kohden niin, että turvavälejä pystytään noudattamaan potilashuoneissa.

• Desinfioi kätesi saapuessasi sairaalaan, osastolle ja pois lähtiessä.

• Ilmoittaudu saapuessasi yksikön kansliaan, ja sovi vierailusta henkilökunnan kanssa.

• Noudattakaa vierailuaikoja.

• Noudata henkilökunnan ohjeita käsihuuhteen ja suojainten käytöstä.

• Jos potilas on yli 70-vuotias tai immuunipuutteinen, saat vierailun ajaksi visiirin tai suu-nenäsuojuksen. Henkilökunta neuvoo niiden käytössä.

• Muista pitää 1–2 metrin turvaväli potilaisiin ja henkilökuntaan.
21.10.2020 redaktion_toimitus