Maanantaiaamupäivään mennessä Vaasan sairaanhoitopiirissä saatiin tieto seitsemästä uudesta koronavirustartunnasta. Tartuntaketjut ovat selvillä ja ne johtavat sairaanhoitopiirin ulkopuolelle.

Perheessä, jonka kahdesta tartunnasta tiedotettiin perjantaina 18.9., on löytynyt kolme uutta tartuntaa. Koko perhe on ollut eristyksissä perjantaista asti ja on hyvävointinen.  

Lisäksi lauantain ja maanantaiaamun välisenä aikana todettiin yhteensä 4 tartuntaa opiskelijoilla, jotka oleskelevat nyt Vaasan sairaanhoitopiirin alueella. Kolmen opiskelijan koronavirustartunnat liittyvät samaan opiskelijatilaisuuteen, joka järjestettiin edellisellä viikolla heidän opiskelupaikkakunnallaan Helsingissä. Opiskelijoiden tartunnoille mahdollisesti altistuneita selvitetään vielä. Tällä hetkellä on tiedossa 23 mahdollista altistumista ja heihin on oltu yhteydessä.  

– Uusilla tartunnoilla ei ole yhteyttä viime viikolla Vaasan keskussairaalassa todettuun opiskelijan tartuntaan, eivätkä kyseiset opiskelijat toimi terveydenhuollon alalla, toteaa infektioylilääkäri Juha Salonen Vaasan keskussairaalasta. 

16.12.2021 redaktion_toimitus