Valtakunnallinen ohjeistus koronavirusrokotteiden antamisesta on muuttunut ja tehosterokote eli toinen rokoteannos annetaan vasta 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Nyt siis entistä useampi saa nopeammin ensimmäisen rokoteannoksen. Jo yhden rokoteannoksen on todettu antavan varsin hyvin suojaa virusta vastaan.

Rokotteiden määrä on edelleen suurin pullonkaula rokotusten edistymisessä.

– Vaikka toisen rokoteannoksen saaminen siirtyy, on positiivista, että yhä useampi vanhus ja riskiryhmiin kuuluva voi saada suojaa virusta vastaan ensimmäisestä rokoteannoksesta, sanoo johtajaylilääkäri Peter Nieminen Vaasan sairaanhoitopiiristä.

Vaasan sairaanhoitopiirissä rokotetaan nyt yli 80-vuotiaita. Heille annetaan Phizer-Biontechin ja Modernan rokotteita. Ensi viikolla saapuvia Astra Zenecan rokotteita käytetään alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden rokottamiseen. Määrät ovat nyt alkuun pieniä.

Vaasan sairaanhoitopiiri noudattaa rokotuksissa valtakunnallisia ohjeistuksia ja reagoi valtakunnallisten ohjeiden muuttumiseen. Alueen kunnat vastaavat asukkaidensa rokottamisesta.

16.12.2021 redaktion_toimitus