Vaasan sairaanhoitopiirissä varmistui maanantai-iltapäivällä yksi uusi koronavirustartunta. Tartunnan saanut henkilö on palannut Balkanin alueelta Suomeen ja hänet on testattu lentoasemalla Turussa.

Henkilö on tämän jälkeen matkustanut Pohjanmaalle junalla, minkä johdosta kotikunta on ollut yhteydessä THL:än mahdollisesti altistuneiden kartoittamiseksi. Junamatkan aikana henkilö kertoo käyttäneensä suu-nenäsuojusta.

Ruuhkaa koronakeskuksessa

Vaasan keskussairaalan koronakeskus on ruuhkautunut ja tällä hetkellä koronatestiin on noin vuorokauden mittainen jono. Koska oireisia testattavia on tällä hetkellä runsaasti, toivomme, etteivät oireettomat henkilöt hakeutuisi koronatestaukseen. Keskussairaalan koronakeskuksen henkilöstömäärää on lisätty. Varatusta ajasta koronatestiin ja negatiivisesta testituloksesta ilmoitetaan asiakkaalle jatkossa vain tekstiviestillä.

13.8.2020 Redaktion_Toimitus