Lääkehoidon päivä järjestetään 22. maaliskuuta Vaasan uimahallin ja pääkirjaston aulassa. Tarjolla on verenpainemittausta sekä tietoa verenpainelääkityksestä ja lääkekortista.

Tänä vuonna Lääkehoidon päivä järjestetään yhteistyössä Vaasan keskussairaalan ja Vaasan terveydenhuollon opiskelijoiden kanssa Vaasan uimahallissa ja pääkirjaston aulassa klo 10.30–15.00. Paikalla voi mitata verenpaineensa sekä saada tietoa verenpaineesta ja verenpainelääkityksestä. Lisäksi jaossa on lääkekortteja.

–Annamme asukkaille tietoa ajantasaisen lääkelistan tärkeydestä sekä nostamme esiin lääkitysturvallisuuteen liittyviä teemoja, kertoo laatupäällikkö Mari Plukka Vaasan keskussairaalasta.

Valtakunnallisena teemana on tänä vuonna: Sopiva lääke tepsii. Teemapäivänä rohkaistaan kertomaan ammattilaisille avoimesti erilaisista ongelmista liittyen lääkkeiden ottoon ja lääkityksen toimivuuteen. Ajantasainen lääkekortti auttaa parantamaan potilaan hoidon turvallisuutta ja helpottaa sairauden tunnistamista ja hoitoa.  Korttiin kirjataan kaikki potilaan käyttämät reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet, rohdokset ja ravintolisät. Lista voi olla paperisessa tai sähköisessä muodossa esimerkiksi lääkekortti.fi -palvelussa.

16.3.2018 Redaktion_Toimitus