Torstaina 16. maaliskuuta Prisman aulassa annetaan neuvoja lääkehoidon turvallisempaan hallintaan sekä jaetaan lääkekortteja. Vaasan Seudun Yhdistysten tilassa kuullaan luentoja siitä, miksi jokaisen kannattaa pitää mukanaan ajantasaisinta lääkitystietoa käyttämistään lääkkeistä.

Lääkehoidon päivän tarkoitus on saada kaikki lääkkeitä käyttävät tietoisiksi omasta lääkityksestään sekä saada heidät pitämään mukanaan ajantasaista lääkelistaa, lääkekorttia. Teemapäivänä rohkaistaan myös kertomaan erilaisista ongelmista lääkkeen otossa ja lääkityksen toimivuudessa. Valtakunnallisena teemapäivänä kysytään tänä vuonna: Kuka tietää lääkityksesi?

- Henkilökohtainen, mukana pidettävä lääkityslista turvaa hoidon terveydenhuollossa, sillä tietojärjestelmissä ei aina ole ajantasaisinta tietoa jokaisen asiakkaan lääkityksestä. Ajantasaisella lääkelistalla varmistetaan turvallinen hoito ja nopeutetaan sairauden tunnistamista ja hoitoa, kertoo Vaasan keskussairaalan laatupäällikkö Mari Plukka.

Muista mainita myös käyttämäsi luontaistuotteet

Lääkekorttiin ei kirjata ainoastaan reseptilääkkeitä vaan hoitoon hakeuduttaessa on muistettava mainita hoitavalle henkilökunnalle kaikki käyttämänsä luontaistuotteet, ravintolisät sekä itsehoitolääkkeet. Myös lääkkeet, joita käytetään toisinaan tai harvoin, tulee muistaa ilmoittaa. Jos jokin lääke on vaihdettu toiseen tai annosta on muutettu, on olennaista mainita muutos myös lääkelistassa.  Lääkkeiden sivuvaikutuksista on hyvä myös kertoa terveydenhuollon ammattilaisille.


OHJELMA TORSTAINA 16.3.

Kivihaan Prisman aulassa:

11.00–15.00 Jaamme lääkekortteja ja opastamme niiden täyttämisessä

Vaasan Seudun Yhdistysten tilassa (Korsholmanpuistikko 44, luento auditoriossa):

17.00 Kahvit ala-aulassa

17.30–18.30 Luennot (I krs): Miksi jokaisen kannattaa pitää mukanaan ajantasaista lääkitystietoa? Lääkekortti hoitajan ja omaisen näkökulmasta + keskustelua

5.4.2017 VKSadmin