Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen valmistelun muutosjohtajina Pohjanmaan alueella aloittavat 5.9. Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Göran Honga ja Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Jukka Kentala.

Molempien työnantajatahot käsittelevät tehtäviin nimeämisen virallisesti vielä elo-syyskuun vaihteessa. Muutosjohtajat aloittavat työnsä jalkautumalla kuntakierrokselle.
- Tavoitteena on pureutua jokaisen kunnan omiin käytäntöihin sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisessä ja selvittää yksityiskohtaisesti, miten tähän asti on toimittu, kertoo Jukka Kentala.

Valinnanvapautta koskeva lakiesitys tulee vaikuttamaan ratkaisuihin

Työsuunnitelman mukaan ehdotus sote-palveluiden rakenteesta tullaan esittämään vielä tämän vuoden puolella.
- Kesäkuussa Suomen hallituksen julkistama lakiesityspaketti jätti vielä paljon avoimia kysymyksiä. Valinnanvapautta koskeva lakiehdotus selviää vasta marraskuussa ja se vaikuttaa tulevaan palvelurakenteeseen erittäin paljon. Valmistelutyössä reagoidaan valtakunnan tason ratkaisuihin ja erilaisia vaihtoehtoja voidaan miettiä jo ennen hallituksen lopullisia esityksiä. Osallistava työ rakenteita pohtivissa teemaryhmissä aloitetaan syksyn aikana, sanoo Göran Honga.

Valtakunnallinen ohjaus tukee maakunnan työtä muutosten valmistelussa

Vaasaan saadaan heti alkusyksystä vieraita sote- ja maakuntauudistuksen tiimoilta. Sote-uudistuksen valtakunnallinen muutosjohtaja Sinikka Salo tulee kuulemaan alueellisia näkemyksiä sote-uudistuksen toteuttamisesta ja keskustelemaan muutostuen tarpeista 30.8. Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula vierailee Vaasassa 12.9. ja kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen sekä maakuntauudistuksen muutosjohtaja Pauli Harju saapuvat Pohjanmaan vieraiksi 13.9.

17.8.2016 VKSadmin