Elvytystaitoa tarvitaan äkillisen sydänpysähdyksen sattuessa niin sairaalan sisällä kuin ulkopuolellakin. Vaasan keskussairaala yhteistyössä ammattikorkeakoulujen kanssa järjestää elvytysviikon 9.-13.5. Teemaviikko käynnistyy ammattilaisseminaarilla, tiistaista torstaihin kansalaiset voivat tulla keskussairaalalle opastetusti harjoittelemaan elvytystä ja perjantaina viikko huipentuu koululaisten elvytystapahtumaan.

Kansainväliset elvytyssuositukset päivitettiin syksyllä 2015 ja suomalaiset versiot tämän vuoden alussa. Elvytysviikon tarkoituksena on tehdä uudet ohjeet tutuksi niin ammattilaisille kuin väestöllekin ja rohkaista ihmisiä elvytyksen viiveettömään aloittamiseen hätätilanteessa. Teemaviikko järjestetään yhdessä Vaasan ammattikorkeakoulun ja Yrkeshögskolan Novian kanssa.

Tiistaina, keskiviikkona ja torstaina 10.–12.5. elvytysharjoittelua kaikille

Vaasan keskussairaalan aulassa on klo 10 alkaen muutamia elvytysharjoittelupisteitä, joissa teho-osaston elvytysvastaavat sekä elvytys-tutoreiksi koulutetut VAMK:n ja Yrkeshögskolan Novian opiskelijat ohjaavat harjoittelua.

29.4.2016 VKSadmin