Vaasan keskussairaalan synnytysyksikössä järjestetään lauantaina 15.10. klo 10−14 avointen ovien päivä osana pohjoismaalaista imetysviikkoa. Imetysnurkkauksessa annetaan hyviä vinkkejä ja halukkaat pääsevät tutustumaan synnytyssaliin ja synnyttäneiden vuodeosastoon opastetulla kierroksella.

Vaasan keskussairaalan päärakennuksen aulassa kätilöt kertovat imettämisestä ja sairaalan vauvamyönteisyysohjelmasta. Synnytyssaliin ja synnyttäneiden vuodeosastolle järjestetään myös opastettu kierros. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Viime vuonna avoimien ovien päivänä synnytysyksikössä vieraili noin 250 kävijää.

Vauvamyönteisessä Vaasan keskussairaalassa kannustetaan imettämiseen, sillä rintamaidolla on tutkimusten mukaan positiivisia terveysvaikutuksia. Synnytysyksikön avointen ovien päivä on osa pohjoismaalaista imetysviikkoa, jonka järjestää World Alliance for Breastfeeding Action. Suomessa imetysviikkoa vietetään 17.−23.10. Imetysviikon teema on tänä vuonna imetyksen ja kestävän kehityksen yhteys. Ympäristöystävälliseen rintamaitoon kaikilla on varaa, mikä tarkoittaa ruokaturvaa lapsille.

11.10.2016 VKSadmin