Sairaanhoitaja Noora Perkiö on työskennellyt Vaasan keskussairaalan päivystyspoliklinikalla jo yhdeksän vuotta. Niistä viimeiset kolme hän on toiminut traumavastaavana simulaatioharjoituksissa. Perkiö nimettiin vuoden 2016 traumahoitajaksi Kuopiossa järjestetyillä Traumapäivillä lokakuun 12. päivä.

Energinen Perkiö nauttii työstään, eikä pelkää sen haastavimpiakaan puolia.

– Simulaatioharjoitukset ovat aina erilaisia. Ohjaajan pitää pystyä reagoimaan tiimin toimintaan, jotta tilanne etenee realistisesti. Parasta on se, kun näkee ahaa-elämyksiä ja toimintaa voidaan kehittää osallistujien palautteen perusteella, Perkiö kertoo silmin nähden työstään innostuneena.

– Simulaatioiden tarkoitus on saada pienet ryhmät toimimaan isona tiiminä. Eri yksiköiden ammattilaiset tekevät tiivistä yhteistyötä. Kommunikaatio on keskeisessä roolissa. Niin harjoituksen kuin todellisenkin tilanteen jälkeen asiat puhutaan perusteellisesti läpi.

Perkiö kertoo, että parasta työssä on oman mukavuusalueen ulkopuolelle astuminen ja siitä selviytyminen.

Kiinnostus työhön yltää vapaa-ajallekin

Vuoden traumahoitaja haluaa kehittyä työssään ja hakeekin uutta tietoa myös vapaa-ajallaan – sen mitä 6-vuotiaan Väinö-pojan ja urheiluharrastusten lisäksi ehtii. Hektisessä työssä työkavereiden ja yhteishengen merkitys on tärkeä. Perkiö kertoo, että päivystyspoliklinikalla vallitsee avoin ilmapiiri. Selvästi myös yhteishenki on kannustava, sillä vuoden traumahoitaja –nimityksen jälkeen Perkiön tullessa töihin oli kahvihuoneen seinälle askarreltu muutaman metrin pituinen onnittelubanderolli.

– Juhlistamme tätä kakkukahvilla! Perkiö kertoo hymyillen.

14.10.2016 VKSadmin