Vaasan keskustan Citymarketin aulassa saa neuvontaa turvallisempaan lääkehoidon hallintaan torstaina 17.3. Kotona asuvilla 75 vuotta täyttäneillä on käytössään keskimäärin seitsemän lääkettä. Monilääkityillä iäkkäillä on käytössä yhtä sairautta kohti keskimäärin kolme lääkettä.

Ajantasainen lääkelista varmistaa turvallisen hoidon ja nopeuttaa sairauden tunnistamista ja hoitoa. Lääkehoidon päivä on valtakunnallinen teemapäivä lääkkeiden käyttäjille ja terveydenhuollon ammattilaisille. Tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta oman lääkityksensä tuntemisen merkityksestä ja saada lääkkeitä käyttävät henkilöt pitämään mukanaan ajantasaista lääkelistaa eli lääkekorttia.

Lääkelista kuntoon

Oman lääkityksensä tunteminen tarkoittaa myös sitä, että potilas muistaa mainita hoitavalle henkilökunnalle kaikki luontaistuotteet ja ravintolisät sekä käsikauppalääkkeet. Myös harvoin otettavat lääkkeet tulee ilmoittaa. Olennaista lääkelistassa on myös tiedot viimeaikaisista muutoksista eli jos joku lääke on vaihdettu toiseen vastaavaan tai annosta on muutettu.

Teemapäivänä pyritään nostamaan ihmisten tietoisuutta lääkityksestä ja rohkaista kertomaan erilaisista ongelmista lääkkeen otossa ja lääkityksen toimivuudessa. Lääkkeen sivuvaikutuksia epäiltäessä tulee ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaisiin.

Vaasan keskussairaalan Lääkehoidon päivä:

• Keskustan Citymarketin aulassa
  • 17.3. klo 9.00–15.00

Paikalla jaetaan lääkekortteja, avustetaan korttien täyttämisessä ja farmaseutit antavat lääkehoidon neuvontaa.

16.3.2016 VKSadmin