Liikenneturvan kanssa yhteistyössä tehdyssä kyselyssä selviää, että Vaasan keskussairaalan ja Vaasan kaupungin työntekijät kokevat työmatkansa useimmiten melko turvalliseksi, vaikka väsymys ja muiden autoilijoiden käytös aiheuttavat turvattomuutta. Vaasan keskussairaala haluaa nyt parantaa myös kävelijöiden ja pyöräilijöiden turvallisuutta keskussairaalan alueella.

Melko turvattomaksi työmatkansa kokee joka kymmenes. Turvattomuuden syiksi esitetään ruuhkaista liikennettä, muiden uhkarohkeaa autoilua, omaa väsymystä, huonoja teitä ja valaistusta erityisesti talvisin. Omasta turvallisuudesta huolehditaan hyvin, sillä turvavyötä ilmoittaa aina käyttävänsä 97 prosenttia vastanneista ja heijastinta joka toinen. Intoa työmatkaliikkumiseen löytyy erityisesti kesäisin, sillä silloin työmatka taittuu useimmiten polkupyörällä:

- Sekä kaupungin että keskussairaalan työntekijät haluaisivat liikkua työmatkansa pyörällä tai kävellen, jos olosuhteet olisivat suotuisat. Esteinä pidetään liian pitkää ja vaarallista työmatkaa, tarvetta auton käyttöön töissä, vuorotyötä sekä lasten kuljetuksia, Vaasan yhteyspäällikkö Heli Lintamo Liikenneturvasta luettelee.

Turvallisempi sairaalaympäristö kevyelle liikenteelle

Vaasan keskussairaala ja kaupunki haluavat tukea turvallisempaa kaupunkiliikkumista sekä kannustaa työmatkaliikkumiseen niin työntekijöitään kuin kaupungin asukkaita.

- Kesällä 2017 Koulukadun ja Hietalahdenkadun risteykseen saadaan liikennevalot, mikä tekee ruuhkaisesta risteyksestä turvallisemman niin raskaan kuin kevyenkin liikenteen käyttäjille. Vaasan keskussairaalalla kannustetaan pyöräilyyn asentamalla lisää pyöräkatoksia esimerkiksi pääsisäänkäynnin viereen, kertoo Vaasan keskussairaalan turvallisuus- ja työsuojelupäällikkö Timo Toivonen.

Työmatkan turvallisuutta koskevaan kyselyyn vastasi kaupungilta ja keskussairaalalta lähes 1100 työntekijää.

25.5.2016 VKSadmin