Vaasan keskussairaala osallistuu kansainväliseen Euromelanooma-päivään torstaina 11 toukokuuta järjestämällä kaikille luomiensa tilasta kiinnostuneille infotilaisuuden klo 9–14.30 ihotautien poliklinikalla, S-rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Keskussairaalan hoitohenkilökunta on paikalla koko tapahtuman ajan jakamassa tietoa ihosyövistä sekä neuvomassa, kuinka omia luomiaan voi tutkia. Päivän aikana järjestetään myös maksuttomia luomitarkastuksia, joihin on voinut varata ajan sähköisesti etukäteen. Luomitarkastusajat on jo täyteen varattu.

Suomessa melanoomaan sairastuu vuosittain noin 1400 henkilöä. Varhainen toteaminen on melanooman ja muiden ihosyöpien hoidossa tärkeää: mitä aikaisemmin ne löydetään, sitä paremmin ne voidaan parantaa kokonaan. Euromelanooma-kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta ihosyövistä, niiden varhaisesta tunnistamisesta ja ehkäisystä.

11.5.2016 VCSadmin