Elvytysviikko tarjoaa kaikille mahdollisuuden harjoitella elvytystä. Vaasan keskussairaalan aulassa voi toukokuun toisella viikolla käydä kokeilemassa, miten paineluelvytys sujuu.

Kaikille avointen elvytysharjoitusten lisäksi Vaasan ja Mustasaaren koulujen 9. -luokkalaisille järjestetään elvytyskoulutusta omissa kouluissa toukokuun toisella ja kolmannella viikolla. Vaasan keskussairaalan elvytysviikkotiimin apuna on tänäkin vuonna VAMK:n ja Novian sairaanhoidon opiskelijoita, jotka saavat kevään aikana intensiivistä elvytysopetusta. Yhteistyö ammattikorkeakoulujen ja keskussairaalan kanssa onnistui ensimmäisellä elvytysviikolla niin hyvin, että toimintaa on helppo jatkaa saman mallin mukaan. Opiskelijat ovat tänäkin vuonna olleet innokkaita ja motivoituneita.

– Paineluelvytyksen osaaminen kuuluu jokaiselle ikään katsomatta. Tänä vuonna elvytysviikolla opetamme keskussairaalan aulassa myös maallikkodefibrillaattorin käyttöä, kertoo elvytysviikon vetäjä, teho-osaston apulaisylilääkäri Raku Hautamäki.

Koululaisia osallistetaan elvytysteemaan jo ennen toukokuuta. 9.-luokkalaisten tehtävänä on tänä vuonna paikantaa maallikkodefibrillaattoreita ja kuvata itsensä laitteen luona.

17.3.2017 VKSadmin