Hanna Järveläinen pyöräileeHanna Järveläinen, Vaasan keskussairaalan erikoistuva lastenlääkäri, aikoo pyöräillä Pariisiin ja kerätä samalla rahaa syöpään sairastuneille lapsille.

Hän pyöräilee Team Rynkebyn organisoimassa hyväntekeväisyystapahtumassa, joka on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. Tänä vuonna siihen osallistuu 1 700 pyöräilijää Tanskasta, Ruotsista, Suomesta, Norjasta, Färsaarilta ja Islannista.

Suomesta tapahtumaan osallistuu kuusi joukkuetta. Rahat lahjoitetaan Sylva ry:lle, joka tukee syöpään sairastuneita lapsia ja heidän perheitään sairauden hoidon aikana.

- On tärkeää, että koko perhettä tuetaan, kun lapsi sairastuu. Sylva on järjestänyt lapsiperheille esimerkiksi mahdollisuuden käydä eläinpuistossa, Hanna Järveläinen kertoo.

Viime vuonna Team Rynkeby lahjoitti 8,84 miljoonaa euroa lasten syöpäjärjestöille.  Sylva ry sai silloin 331 795 euroa.

- Tänä vuonna me suomalaiset pyöräilijät olemme koonneet Sylvalle jo 500 000 euroa. Yritykset ovat suurin lahjoittajataho.

Pyöräilijöitä voi sponsoroida vieläkin. Rahat menevät lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen. Jos haluaa sponsoroida, voi ottaa yhteyttä johonkin tapahtuman pyöräilijöistä.

Vaasasta tapahtumaan osallistuvat Hanna Järveläinen ja Henrik Snellman, ja he pyöräilevät Jyväskylän joukkueessa. Matka alkaa Jyväskylästä 5. heinäkuuta. He pyöräilevät Helsinkiin ja jatkavat siitä laivalla Travemundeen, jossa he tapaavat muut pyöräilijät. Pyöräilypäiviä kertyy yhteensä 11 ennen Pariisiin saapumista.

Syksyllä on aikomus perustaa Team Rynkebyn seitsemäs suomalaisjoukkue, jonka kotipaikka on Vaasa.

-  On tärkeää, että perustamme joukkueen tännekin. Silloin voimme kerätä varoja myös ruotsinkielisille perheille, joiden lapsi tai nuori on sairastunut syöpään. Meillä on suomenkielisiä potilasyhdistyksiä, mutta heidän tarjontansa ei aina sovi niille, joiden äidinkieli on ruotsi.

Hanna Järveläinen pyöräilee

Pyöräilijällä on oltava takanaan 2 500 pyöräiltyä kilometriä ennen kuin voi osallistua tapahtumaan, ja se onnistuu Hanna Järveläiseltä helposti, sillä hän pyöräilee 100–200 km viikossa. Hän osallistuu ensimmäistä kertaa Team Rynkebyhyn.

-  Eräs kollega vihjaisi, että tämä saattaisi kiinnostaa minua. Pidän pyöräilystä ja teen työtä lasten parissa, joten tässä yhdistyy kaksi minulle tärkeää asiaa ja lisäksi varat menevät hyvään tarkoitukseen.

Team Rynkebyn matkaa Pariisiin voi seurata heidän Facebook-sivuiltaan.

Kotisivulta voi myös anoa osallistumista Team Rynkeby 2018 -tapahtumaan. Osallistumisaika päättyy elokuun puolivälissä ja vain rajoitettu määrä pyöräilijöitä pääsee mukaan.

27.7.2017 Redaktion_Toimitus