Maanantaina 20.3. saatiin hyviä uutisia: Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi poikkeusluvan ja sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi investointisuunnitelman, joiden johdosta Pohjanmaan sote-talosta tulee totta.

Sote-talo ei ole vain uusi rakennus sairaalan alueella Hietalahdessa, vaan se tulee tarkoittamaan uudenlaista tapaa toimia ja palvella asiakkaita. Asiakkaat voivat asioida sote-talossa vaivattomasti, sillä sen yhteyteen tullaan rakentamaan lisää parkkitilaa. Asiakkaita on otettu suunnitteluun mukaan tammikuussa järjestetyssä suunnittelutilaisuudessa, josta saatiin suunnittelun tueksi paljon hyviä ideoita ja asiakaslähtöisiä näkemyksiä.

Uusi rakennus kokoaa yhteen sote-uudistuksen hengessä sekä sosiaali- että terveydenhuollon palveluita niin perusterveydenhuollon kuin erikoissairaanhoidon sektoreilta. Psykiatriset toiminnot siirtyvät Huutoniemeltä kokonaan Hietalahden alueelle ja uuteen sote-taloon tulee ainakin osa psykiatrian palveluista.

Yhdellä käynnillä hoituu moni asia

Sekä asiakkaille että henkilökunnalle sote-talo tuo hyviä uudistuksia. Tilojen ja henkilökunnan käytön optimoimiseksi sote-taloon sijoitetaan suurpoliklinikka. Näin ei asiakkaan eikä henkilökunnan tarvitse siirtyä paikasta toiseen monen asian hoitamiseksi.

Pohjanmaan sote-talon on määrä valmistua vuosien 2021–2022 aikana. www.vaasankeskussairaala.fi –sivuille tulee Pohjanmaan sote-talo-sivut, joilla muun muassa kerrotaan projektin vaiheista blogin muodossa ja julkaistaan kysymyksia ja vastauksia.

22.3.2017 VKSadmin