Vaasan keskussairaala tarjoaa nyt mahdollisuuden käyttää perhehuonetta synnyttäneiden ja naistentautien osastolla. Kumppani tai tukihenkilö saa olla perhehuoneessa koko äidin ja vauvan vierailun ajan.

Toukokuussa 2017 julkaistun Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kyselyn mukaan vastasynnyttäneet äidit toivoivat sairaalalle perhehuoneita lisää. Kyselyssä tuli ilmi, että perhehuoneet helpottavat äidin palautumisprosessia synnytyksen jälkeen, jos kumppani saa olla mukana jo vauvan ensimmäisinä vuorokausina.

Äidin hoitomaksu on sama perhehuoneessa kuin tavallisessa potilashuoneessa (49,50 €/vrk). Tukihenkilöstä tai kumppanista veloitetaan 30 € per vuorokausi, jolloin hintaan sisältyy kaikki päivän ateriat.

- Käytännössä perhehuone on kahden hengen potilashuone, joten emme voi varmasti luvata huonetta jokaiselle halukkaalle, jos osastolla on täyttä. Joskus voidaan antaa useampi huone perhekäyttöön, riippuu osastolla olevien määrästä. Tukihenkilö tai kumppani voi luonnollisesti viettää kuitenkin koko päivän äidin ja vauvan kanssa osastolla. Lastenlääkärit toivovat myös, että kumppani osallistuisi kotiinlähtötarkastukseen mahdollisuuksiensa mukaan, kertoo Vaasan keskussairaalan koordinoiva osastonhoitaja Kaisa Muikku synnyttäneiden ja naistentautien osastolta.

7.8.2017 Redaktion_Toimitus