Vaasan keskussairaala ja Uumajan yliopistosairaala järjestävät perjantaina 2.2. yhteisharjoituksen kiireellisen potilaan saamisesta hoitoon.

Vaasan keskussairaala sijaitsee kaukana yliopistosairaaloista, joihin ajoittain joudutaan lähettämään hyvin kiireellisiä, vaativinta hoitoa tarvitsevia potilaita. Kuljetukset tapahtuvat maanteitse.

Perjantain harjoituksessa on tarkoitus testata, kuinka nopeasti vakavasti sairastunut potilas pääsee Vaasan keskussairaalasta lentokuljetuksella toimenpidepöydälle Uumajassa, ja onko aikaa voitettavissa verrattuna maanteitse tapahtuvaan siirtoon lähimpään yliopistosairaalaan Suomessa. Kyse on hyvin kiireellisestä hoidosta ja harjoituksessa simuloidaan todenmukaista tilannetta. Harjoitus toteutuu säävarauksella.

Simulaation kulusta tiedotetaan Twitterissä tunnisteella #vcsnus2018.

1.2.2018 Redaktion_Toimitus