Psykiatrian päivystävä sairaanhoitaja on päivystyksessä paikalla vuorokauden ympäri 12.3.2018 alkaen. Sairaanhoitaja neuvoo, tukee ja ohjaa potilaita, joilla on äkillisiä tai pitkittyneitä psyykkisiä oireita.

Psykiatrian päivystävä sairaanhoitaja on tarjonnut apuaan Vaasan keskussairaalan päivystyksessä 12.3. alkaen vuorokauden ympäri. Aikaisemmin psykiatrian sairaanhoitaja on ollut päivystyksessä paikalla vain virka-ajan ulkopuolella, arkisin klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin, mutta nyt toiminta laajenee.

–Potilaalle ja hänen omaiselleen tämä tarkoittaa, että he voivat tavata akuutissa tilanteessa hoitajan kasvotusten. Hoitaja tekee heti hoitotarpeen arvioinnin ja antaa tukea sekä ohjausta ympäri vuorokauden. Lähetettä käyntiin ei tarvita, psykiatrian koordinoiva osastonhoitaja Susann Granlund kertoo.

Psykiatrian päivystävä sairaanhoitaja arvioi hoitotarpeen, keskustelee, ohjaa, neuvoo ja tukee potilaita, joilla on äkillisiä tai pitkittyneitä psyykkisiä oireita. Myös päihdeongelmaisille tarjotaan ohjausta. Lisäksi sairaanhoitaja ohjaa potilaan tarvittaessa jatkohoitoon mielenterveys- ja riippuvuuskeskus Horisonttiin tai nuorisoasema Klaaraan.

Puhelinneuvontaa on myös edelleen tarjolla vuorokauden ympäri potilaille, omaisille ja ammattilaisille numerossa 06 213 2009.

>>Lue lisää psykiatrian päivystyksestä

9.4.2018 Psykiatria