Vaasan sairaanhoitopiirin valtuusto päätti kokouksessaan 19.3.2018 valita uudeksi sairaanhoitopiirin johtajaksi kauppatieteiden tohtori Marina Kinnusen.

Piirin johtajan virka laitettiin avoimeen hakuun Göran Hongan jäätyä eläkkeelle ja virkaa haki viisi henkilöä. Haastattelut pidettiin neljälle hakijalle 17.1.2018. Sairaanhoitopiirin hallitus esitti yksimielisesti Marina Kinnusen valintaa. Hallitus katsoi Kinnusen olevan hakijoista ansioitunein ja pätevin.

Marina Kinnunen on työskennellyt Vaasan sairaanhoitopiirissä vuodesta 2000 lähtien. Tällä hetkellä hän toimii Vaasan sairaanhoitopiirin johtajan sijaisena.  Kinnunen on aloittanut uransa sairaanhoitajana, minkä jälkeen hän siirtyi potilasturvallisuuden kehittämisen pariin projektikoordinaattoriksi. Sen jälkeen Kinnunen on työskennellyt laatupäällikkönä ja ennen valintaansa sairaanhoitopiirin johtajaksi johtajaylihoitajana vuodesta 2012 alkaen. Tällä hetkellä hän työskentelee myös Pohjanmaan maakuntauudistuksessa sote-muutosjohtajana 60 % työajalla.

19.3.2018 Redaktion_Toimitus