Vaasan sairaanhoitopiirin H-uudisrakennuksen toteutuksesta vastaava Bothnia High 5 -allianssi siirtyi kehitysvaiheesta toteutusvaiheeseen. Allianssin osapuolet YIT, Ramboll Finland, Raami Arkkitehdit, Arkkitehdit Kontukoski, Granlund Pohjanmaa ja Vaasan sairaanhoitopiiri allekirjoittivat toteutusvaiheen allianssisopimuksen 3.6.2019.

H-talon 141 miljoonan euron tavoitekustannus, 37 000 bruttoneliömetrin laajuus sekä toteutusvaiheen aloittaminen hyväksyttiin Vaasan sairaanhoitopiirin valtuustossa 15.4.2019. Rakennuslupahakemus hyväksyttiin 10.4.2019 Vaasan kaupungin rakennus- ja ympäristölautakunnassa.

Varsinaiset rakennustyöt käynnistetään välittömästi. Rakennusaikana jatketaan yksityiskohtaisempaa suunnittelua sekä rakennetaan H-talo tilaajan tavoitteiden mukaisesti. Hankkeen toteutusvaihe muodostuu rakennusajasta ja viiden vuoden jälkivastuuajasta, joka alkaa käyttöönotosta. Uusi rakennus otetaan käyttöön vuonna 2022. Toteutusvaihetta edeltänyt kehitysvaihe alkoi joulukuussa 2017, jonka aikana on tehty suunnitelmia sekä infran siirtotöitä ja valmistelevia töitä sairaalan alueella.

Vaasan keskussairaalan Hietalahden alueelle sijoittuvasta H-talosta tulee älykäs sairaalarakennus, jossa on nykyaikaiset ja laadukkaasti tehdyt tilat, kustannustehokas elinkaari sekä valmiudet tulevaisuuden teknologian hyödyntämiseen. H-talo tulee yhdistämään erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalihuollon maakunnallisia sekä yksityisiä palveluita.

- Keskeisimmät tavoitteemme Bothnia High 5 -allianssissa ovat terveet tilat ja turvallinen ympäristö, tyytyväiset asiakkaat ja henkilökunta sekä Suomen paras laatu. Tuleva rakennus suunnitellaan eri palveluihin mukautuvaksi ja hankkeen tärkein kohde on alusta asti palveluita käyttävä asiakas, sanoo Vaasan sairaanhoitopiirin johtaja Marina Kinnunen.

- Allianssissa vastaamme suunnittelusta ja toteutuksesta yhdessä. Meillä on yhteiset tavoitteet ja niiden eteen teemme töitä koko hankkeen ajan. Haemme toimivimmat ratkaisut, tärkeimpinä kriteereinämme ovat asiakaslähtöisyys sekä kustannustehokas elinkaari, kertoo YIT:n aluejohtaja Mikael Snellman.

3.6.2019 Redaktion_Toimitus