Kolmatta vuotta Vaasan ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajaksi opiskeleva Maiju Björkqvist on työskennellyt opiskelujen ohessa lähihoitajana psykiatrian yksikössä jo useamman vuoden. Stipendi jaetaan Suomen lisäksi Ruotsissa, Puolassa ja Saksassa.

Björkqvist sai kuulla sähköpostin välityksellä stipendistä, jonka koulutusalajohtaja oli lähettänyt kaikille opiskelijoille. Björkqvistin palkittu idea on oma tila tai huone muistisairaille, missä on turvallisia materiaaleja ja tavaroita, joita saa kuljetella ja järjestellä oman mielensä mukaan. Siten tarjotaan asukkaan omilla ehdoilla aktiviteettia ja mielekästä virikettä päivään.

Tuomaristo kehui ideaa ajankohtaiseksi ja muista edukseen erottuvaksi, pohjautuen positiiviseen psykologiaan ja ihmislähtöisyyteen. Lisäksi tuomarit näkivät idean toteuttamiskelpoisena niin pienissä kuin suurissa yksiköissä, eikä siihen vaadita suuria investointeja. (Lähde:https://www.queensilvianursingaward.fi/ajankohtaista-2/)

Björkqvist valmistuu keväällä sairaanhoitajaksi, ja tuleva kevät koostuu opintojen, opinnäytetyön ja työn yhdistämisestä. –Voiton puolella silti ollaan tässä urakassa, Björkqvist paljastaa.

25.1.2019 redaktion_toimitus