Vaasan keskussairaala ja Pohjanmaan yhdistykset ovat yhdistäneet voimansa, jonka tuloksena koulutetut vapaaehtoiset pääsevät tarjoamaan apua ja tukea Vaasan keskussairaalassa sijaitsevalla OLKA-pisteellä. Avajaisia juhlitaan torstaina 24.10. klo 12.

Vaasan keskussairaala ja Pohjanmaan yhdistykset ovat yhdistäneet voimansa, jonka tuloksena koulutetut vapaaehtoiset pääsevät tarjoamaan apua ja tukea Vaasan keskussairaalassa sijaitsevalla OLKA-pisteellä. Viimeisimmät viikot OLKA-piste on ollut remontissa, ja nyt piste alkaa olla valmis uusille, jo koulutetuille vapaaehtoisille. Avajaisia juhlitaan torstaina 24.10. klo 12. Vaasassa vapaaehtoisten rekrytoinnista ja koulutuksesta vastaavat hankekoordinaattori Niina Hakala ja hanketyöntekijä Malin Boholm.

– Vapaaehtoisia kiinnostuneita on saatu oikein mukava määrä! Kaksikielisestä koulutuksesta valmistui syksyllä 18 suomenkielistä ja 18 ruotsinkielistä sairaalavapaaehtoista, Hakala kertoo innostuneesti.

OLKA-toiminnan tavoitteena on tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa. Kyse on kolmivuotisesta yhteishankkeesta, joka on levinnyt Suomen keskussairaaloissa laajasti.

– Vapaaehtoiset voivat toimia esimerkiksi erilaisina sairaalaesiintyjinä, leikkikavereina lapsille tai juttukavereina muille vuoroaan odottaville potilaille. Vaihtoehtoja on lukuisia, Hakala ja Boholm kertovat.

Sairaalavapaaehtoisen koulutus on neljätuntinen kokonaisuus, jossa painopiste on erilaisissa kohtaamisharjoituksissa. Lisäksi keväällä järjestetään hieman laajempi, kaksitoistatuntinen vertaistukikoulutus, joka on suunnattu jotakin sairautta sairastavalle tai sairastaneen läheiselle. Vapaaehtoiseksi voi edelleen ilmoittautua. Ilmoittaudu ja lue lisää: www.vaasankeskussairaala.fi/olka

18.10.2019 Redaktion_Toimitus