Suunniteltuja leikkauksia ei voida tehdä, mikäli potilas on palannut ulkomailta viimeisten 14 vuorokauden sisällä. Omaiset saavat vierailla osastolla potilaan luona, mikäli he ovat oireettomia eivätkä ole oleskelleet ulkomailla kahteen viikkoon.

Viime aikoina Vaasan keskussairaalassa on ilmennyt tapauksia, joissa potilas on palannut ulkomailta juuri ennen suunniteltua leikkausta. Keskussairaala suosittelee välttämään matkustamista ulkomaille, mikäli potilaan toimenpideajankohta on alle kahden viikon sisällä matkalta paluusta.

Muistutus omaisille: sovi vierailusta henkilökunnan kanssa

Omaiset saavat vierailla potilaan luona osastolla tietyin rajoituksin:

• Noudatathan osastojen vierailuaikoja.
  • Ilmoittaudu saapuessasi yksikön kansliaan, ja sovi vierailusta henkilökunnan kanssa.
  • Vierailijoiden määrä on yhteensä korkeintaan kolme henkilöä kahta lähekkäistä potilaspaikkaa kohden.
  • Muistathan, että vierailu on kokonaan kielletty, mikäli olet ollut ulkomailla viimeisten 14 vuorokauden aikana. Tämä koskee myös ulkomailta Suomeen tulevia matkailijoita. Osastolla ei saa vierailla myöskään, mikäli sinulla on infektio-oireita.

Ohjeistuksella pyrimme suojelemaan sekä potilaita että terveydenhuollon henkilökuntaa mahdollisilta COVID-19-tartunnoilta.

Katso tarkemmat ohjeet Vaasan keskussairaalassa vierailijoille.

Mikäli epäilet saaneesi koronavirustartunnan, ota aina ensin yhteyttä puhelimitse omaan terveyskeskukseen. Mikäli terveyskeskus on suljettu, soita valtakunnalliseen päivystysapuun numeroon 116 117. Oirearvion voi tehdä osoitteessa omaolo.fi.

14.10.2020 Redaktion_Toimitus