Sairaalalla asioimisen rajoitusten noudattamiseksi annamme henkilökohtaista neuvontaa sairaalaan tuleville. Palveluneuvojat ja potilaskuljettajat jakavat ohjeita kirjallisesti ja keskustelevat sairaalassa asioivien kanssa rajoituksista.

Maanantaina 6.4. käynnistyvän toiminnan tarkoitus on antaa tietoa periaatteista, joiden mukaan sairaalalla asiointia rajoitetaan koronaepidemian hillitsemiseksi. Rajoituksilla suojataan sekä potilaita että terveydenhuollon ammattilaisia koronatartunnalta.
– Jaamme sairaalaan tuleville heti sisäänkäynnillä tiedotteen, jossa kerrotaan rajoituksista ja keskustelemme asiakkaan kanssa hänen tilanteestaan. Mikäli asiakkaalla on takana oleskelua ulkomailla tai Uudenmaan alueella tai hengitystieinfektion oireita, hän ei voi tulla sairaalaan sisälle. Jos on kyse potilaskäynnistä, hoitoyksikkö peruu ajan ja lähettää asiakkaalle tiedon uudesta ajasta, kertoo johtajaylihoitaja Arja Tuomaala Vaasan keskussairaalasta.

Omaisten ja vierailijoiden käynti sallittu vain poikkeustapauksissa

Pääsääntöisesti kaikki vierailut sairaalalla on kielletty. Kriittisessä tilassa olevan potilaan luona voidaan sallia omaisten vierailut.
– Palveluneuvojat ja potilaskuljettajat selvittävät tapauskohtaisesti vierailujen mahdollisuuksista, Tuomaala toteaa.

6.4.2020 redaktion_toimitus