Maanantaista 17.8. lähtien kokoontuvat sekä sairaanhoitopiirin että hyvinvointialueen kuntayhtymän hallitukset perätysten.

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän valmistelua koskevat päätökset nuijitaan osittain kuntayhtymän hallituksessa ja osaa jatkaa matkaa valtuuston kokoukseen. Tämä uuden kuntayhtymän päätöstaho aloitti kokousrutiininsa tänään maanantaina niin, että sen kokous pidettiin suoraan sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksen perään. Molemmilla kokouksilla on oma esityslistansa, eli hyvinvointialuetta koskevia asioita ei käsitellä sairaanhoitopiirin hallituksessa.

- Uutta organisaatiota rakentamaan on laadittu selkeä päätöksentekoprosessi ja kattava valmisteluorganisaatio. Hyvinvointialueen kuntayhtymän hallituksen pöydälle menevät asiat valmistellaan ensin sote-johtoryhmässä ja alueen kunnanjohtajista koostuvasta koordinaationeuvottelukunnassa, joiden jälkeen päätösehdotukset käsitellään poliittisessa ohjausryhmässä, kertoo hyvinvointialueen kuntayhtymän vt. johtaja Marina Kinnunen.

Sote-johtoryhmä sekä koordinaationeuvottelukunta koostuvat pääosin viranhaltijoista ja ne toimivat asioiden käsittelyn ensiasteena valmistellen asioita eteenpäin käsiteltäväksi. Poliittisessa ohjausryhmässä on nimensä mukaisesti viranhaltijoiden lisäksi vahva edustus luottamushenkilöistä. Ohjausryhmä tekee konkreettiset esitykset, joiden pohjalta hallitus ja valtuusto tekevät päätökset.

Hyvinvointialueen kuntayhtymän hallituksen seuraava kokous on 28.9. sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksen jälkeen.

18.12.2020 redaktion_toimitus