Valtioneuvosto on torstaina 13.8. antanut uusia ohjeita koronaepidemian hillitsemiseksi Suomessa. Suositus kasvomaskin käytöstä koskee Vaasan sairaanhoitopiirin aluetta, koska alueella on todettu uusia tartuntoja viimeisen kahden viikon aikana.

Kasvomaskin käyttöä suositellaan yli 15-vuotiaille henkilöille joukkoliikenteessä, jos lähikontakteja on vaikea välttää.  Lisäksi kasvomaskia tulisi käyttää matkalla koronavirustestiin ja odottaessa sen tulosta, jos on välttämätöntä liikkua kodin ulkopuolella. Kasvomaskia ei tule käyttää, mikäli kasvomaski vaikeuttaa kohtuuttomasti hengittämistä. Kasvomaskit tulee pääasiassa hankkia omakustanteisesti, mutta valtiovarainministeriö suosittelee, että kunnat jakavat kangasmaskeja vähävaraisimmille asukkailleen.

Lue tarkasti koko suositus ja ohjeet kasvomaskin käytöstä THL:n nettisivuilta.

Valtioneuvosto antoi myös aluekohtaisen suosituksen etätyöstä, mutta tällä hetkellä yleinen etätyösuositus ei koske Pohjanmaata.

Vaasan keskussairaala on ollut 4.5. alkaen tehostetussa valmiudessa. Tilanne on tällä hetkellä rauhallinen, mutta otettujen koronavirusnäytteiden määrät ovat pysyneet korkeana viime viikkojen aikana. Viimeisen vuorokauden aikana otettujen näytteiden määrä on 166 kappaletta, mikä on tähän mennessä korkein luku.

18.12.2020 redaktion_toimitus