COVID-19 –viruksen epidemia-alue laajentunut kattamaan koko Italian 3.3.2020 alkaen

Koronavirustapausten määrä on viimeisen kahden viikon aikana ollut tasaisessa nousussa Euroopassa. Aluksi epidemia-alueisiin liitettiin Pohjois-Italia ja 3.3. alkaen koko Italiaa pidetään epidemia-alueena. Tämä tarkoittaa jatkossa sitä, että Italiasta palannut matkailija, jolle ilmaantuu hengitystieinfektion oireita kahden viikon sisällä Italiasta palaamisen jälkeen, pitää tutkia mahdollisena koronavirusepäilynä. Entiset epidemia-alueet ovat edelleen voimassa. Näitä ovat Manner-Kiina (pois lukien Hong Kong, Macao ja Taiwan), Etelä-Korea ja Iran.

Vaasan keskussairaalassa on tutkittu 2.3.2020 kaikkiaan kahdeksalta potilaalta koronavirusnäytteet. Näistä kolmella potilaalla todettiin influenssa A -infektio. Kaikkien koronavirusnäytteiden vastaukset puuttuvat vielä toistaiseksi ja alun perin ilmoitetusta kello 15 poiketen ne saadaan vasta myöhemmin tänä iltana (tiistai-iltana 3.3.). Vaasan sairaanhoitopiiri ilmoittaa tuloksista lehdistötiedotteella keskiviikkoaamuna 4.3.2020 kello 9.00.

Uutinen

Koronavirus-tiedote 20.2.2020

20.2.2020Redaktion_Toimitus

WHO on nimennyt Kiinasta alkaneen koronavirusepidemian aiheuttajan nimellä COVID-19. Kiinan epidemian potilasmäärä on tasaisesti lisääntynyt viime viikkoina, mutta viimeisen viikon aikana on uusien tapausten määrä ollut jonkin verran laskusuuntainen.

Lue koko artikkeli

Uutinen

WHO on kokouksessaan 30.1.2020 julistanut Wuhan-koronaviruksen aiheuttaman epidemian kansainväliseksi terveysuhaksi

31.1.2020Redaktion_Toimitus

Kiinassa todettiin joulukuussa 2019 vaikeita keuhkokuumeita, joiden aiheuttajaksi osoittautui uusi koronavirus (2019N-CoV). Vaikeiden infektioiden lisäksi virus on aiheuttanut myös runsaasti lieväoireisia hengitystieinfektioita. Epidemian keskuspaikka on Hubein maakunnassa ja siellä sijaitsevassa Wuhanin miljoonakaupungissa.

Lue koko artikkeli
14.10.2020 Redaktion_Toimitus