Vaasan keskussairaalalla valmistaudutaan koronapotilaiden määrän kasvuun vuodeosastopaikkojen siirroilla. Keskiviikkona 1.4. onkologian vuodeosasto siirtyy päiväosaston tiloihin E-rakennukseen.

Tilanne on tällä hetkellä Vaasan keskussairaalassa rauhallinen, mutta valmistautumista koronaepidemiasta aiheutuvaan potilasmäärän kasvuun tehdään aktiivisesti. Hietalahdenkadun varrella sijaitsevan S-rakennuksen toiseen kerrokseen valmistaudutaan avaamaan koronapotilaiden hoitoon tarkoitettu pandemiaosasto. S-rakennuksen toisessa kerroksessa sijaitseva onkologian vuodeosasto muuttaa keskiviikkona 1.4. E-siiven neljänteen kerrokseen.

– Syöpäosasto siirtyy etuajassa suunnitellun pandemiaosaston valmistelun takia. Syöpäpotilaiden hoidot jatkuvat keskeytymättä, kertoo medisiinisen vastuualueen johtaja Antti Jekunen.

Onkologian vuodeosaston 17 potilaspaikkaa tyhjennetään ennakkoon, jotta tarpeen vaatiessa pandemiaosaston toiminta voidaan käynnistää nopealla aikataululla.

Päiväyksikkö on jo siirtynyt

Onkologian vuodeosastolle tilaa tekevä päiväyksikkö on siirtänyt toimintansa E4:sta jo 23.3. Päiväyksikön potilaat hoidetaan erikoisalojen mukaan eri vuodeosastoilla. Sairaalan tiloissa noudatetaan valtioneuvoston ohjeistusta, jonka mukaan ulkopuolisten asioiminen sairaalalla on kielletty muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Mikäli potilas tarvitsee saattajaa tullessaan sairaalaan, voi saattaja kulkea osaston tai poliklinikan ovelle asti. Saattajallakaan ei kuitenkaan saa olla mitään flunssan oireita, eikä edeltävän 14 vuorokauden aikana oleskelua ulkomailla.

Tiedotamme lisää avattavista ja siirrettävistä osastoista tilanteen mukaan.

21.9.2020 redaktion_toimitus