Sairaanhoitopiiri hyppää 1.1.2020 Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän perussopimuskaudelle ja tämä tarkoittaa uusia tuulia päätöksentekoelimissä. Hallituspaikkoja lisätään ja henkilöitä vaihtuu luottamustehtävissä.

Vuosi 2021 tarkoittaa siirtymistä vuonna 2022 toimintansa aloittavan Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän maailmaan. Heti vuoden vaihduttua astuu voimaan uusi perussopimus ja sairaanhoitopiirin nimen sijaan aletaan käyttää Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymä -nimeä. Päätöksentekoelimillä tulee ensi vuonna olemaan historiallisesti merkittäviä asioita päätettävänä, kun uusi sosiaali- ja terveyspalveluiden organisaatio rakennetaan. Hallituksen ja valtuuston jäsenillä on edessään merkittävä kausi.

Uusia jäseniä hallitukseen

Sairaanhoitopiirin hallituksessa on tällä hetkellä 11 jäsentä. Vuoden vaihteen jälkeen jäsenmäärä kasvaa kahdella. Tänään 30.11.2020 pidetyssä valtuuston kokouksessa uusiksi hallituksen jäseniksi nimettiin Rainer Bysted ja Jan Ray. Hallituksen jäseneksi siirtyessään Ray eroaa tarkastuslautakunnasta. Kahden uuden jäsenen lisäksi hallituksen kokoonpanossa tapahtuu muitakin muutoksia, kun uusiksi varajäseniksi tulevat Carl-Gustav Mangs, Tomas Bäck ja Mikael Lindvall.

Uuden kauden myötä myös valtuustoon uusia tuulia

Kevään 2021 kuntavaalien jälkeen myös hyvinvointialueen kuntayhtymän valtuustossa tullaan näkemään uudistuksia. Sairaanhoitopiirin jäädessä historiaan uuden hyvinvointialueen myötä, tarvitaan myös ylintä päätösvaltaa käyttävään valtuustoon lisää jäseniä. Kesällä 2021 valtuuston jäsenmäärä tulee kasvamaan peräti neljällä henkilöllä. Vaasan edustajien määrä lisääntyy kahdella ja lisäksi Pietarsaaren ja Mustasaaren kunnista tulee yhdet uudet valtuutetut. Uusi valtuustokausi alkaa kesäkuussa 2021 uusilla edustajilla ja neljän jäsenen verran suuremmalla kokoonpanolla.

18.12.2020 redaktion_toimitus