Vaasan sairaanhoitopiirin uudeksi johtajaylilääkäriksi on valittu Peter Nieminen. Asiasta päätti tänään maanantaina 25.5.2020 Vaasan sairaanhoitopiirin hallitus. Nieminen aloittaa uudessa virassaan 1.6.2020.

Sairaanhoitopiirin hallitus perusteli valintaansa Niemisen pitkällä, kymmenen vuoden kokemuksella sairaanhoitopiirin operatiivisen vastuualueen johtajan tehtävistä sekä näytöillä, joita hänellä on suurten muutoshankkeiden läpiviennistä. Hallitus piti Niemistä sopivimpana ehdokkaana tehtävän hoitamiseen.

- Olen aina kokenut työni kutsumustyönä, jota voin nyt tehdä uudessa ja erilaisessa roolissa kuin lääkärinä. Haaste on suuri, mutta olen valmis vastaanottamaan sen. Tehtäväni on taata alueen ihmisille hyvä ja korkealaatuinen hoito laajan päivystävän sairaalan mittakaavassa, tuore johtajaylilääkäri kuvailee valintapäivän tunnelmia.

Johtajaylilääkärin virka oli haettavana ajalla 20.3.2020 – 23.4.2020. Virkaa haki kolme henkilöä, joista kaikki täyttivät pätevyysvaatimukset. Hakijat kutsuttiin haastatteluun, mutta yksi heistä ilmoitti vetävänsä hakemuksensa pois ennen haastattelua. Virkaan haastateltiin kaksi hakijaa.

Vaasan sairaanhoitopiirin edellinen johtajaylilääkäri Reijo Autio siirtyi takaisin Vaasan keskussairaalan röntgenosaston ylilääkäriksi loppusyksystä 2019. Johtajaylilääkärinä hän aloitti maaliskuussa 2018. Ennen nyt tehtyä johtajaylilääkärin valintaa tehtävää hoitivat virkaatekevinä sairaanhoitopiirin medisiinisen vastuualueen johtaja Christian Kantola ja toukokuun 2020 alusta lähtien Peter Nieminen.

25.5.2020 Redaktion_Toimitus