Uusia koronavirustartuntoja on Vaasan lisäksi todettu sekä eteläisessä ja pohjoisessa osassa maakuntaa. Tartunnan saaneet ovat työikäisiä, opiskelijoita ja koululaisia.

Vaasan sairaanhoitopiirissä on todettu 31 uutta koronavirustartuntaa. Suurin osa koronavirustartunnan saaneista asuu eteläisessä ja pohjoisessa osassa maakuntaa ja muualla kuin Vaasassa. Tartuntoja on pääasiassa työikäisillä, opiskelijoilla ja koululaisilla. Tartuntoja on havaittu olevan myös useita samoissa perheissä. Kaikki tartunnan saaneet ovat eristyksessä, ja altistuneita selvitellään paraikaa.

Tällä hetkellä sairaalahoidossa on viisi koronavirusinfektiota sairastavaa potilasta.

Uusien tapausten ilmaantuvuus väestöön suhteutettuna on viimeisen kahden viikon ajalta 197 tapausta 100 000 asukasta kohden. Kun kaikki tartunnat lasketaan yhteen keväästä alkaen, on tartuntojen kokonaismäärä koko sairaanhoitopiirin alueella nyt 869.

22.10.2020 Redaktion_Toimitus