Keskiviikkoaamun jälkeen on Vaasan sairaanhoitopiirissa todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. Tartunnat on todettu kahdella Vaasassa opiskelevalla henkilöllä. Kummankaan kohdalla tartunnan alkuperää ei tunnistettu.

Ensimmäinen opiskelijoista osallistui viime viikon lopussa opiskelijatapahtumaan ja asioi useissa eri paikoissa Vaasassa, joissa tapahtui tartunnalle altistuksia. Katso Vaasan kaupungin uutinen aiheesta 30.9.2020.  Opiskelijan oireet alkoivat toisen sairaanhoitopiirin alueella, jossa opiskelija kävi koronavirustestissä. Hänen todettiin koronaviruspositiiviseksi ja asetettiin eristykseen niin ikään toisen sairaanhoitopiirin alueella. Tartuttavuusaikana opiskelija oli kuitenkin Vaasassa, mikä on altistanut lähikontakteja tartunnalle.

Toinen opiskelija, jolla on nyt todettu koronavirustartunta, on osallistunut opiskelijoiden illanviettoon viime viikon keskiviikkona 23.9. Vaasassa. Oireet alkoivat loppuviikolla ja opiskelija hakeutui koronavirustestiin. Henkilö on eristettynä kotonaan Vaasassa. Altistumisia selvitellään parhaillaan.

Molemmat opiskelijat ovat hyväkuntoisia.

Kummassakin tapauksessa kyseessä on koronaviruksen tunnistamaton tartuntaketju eikä tartunnan alkuperästä ole tässä vaiheessa varmuutta.

18.12.2020 redaktion_toimitus